Weekend încărcat cu magie, la Mioritmic

Cu toții am rămas cu o impresie plăcută la finele ediției celei de-a cincea a festivalului Mioritmic.

Fie că am fost impresionați de muzica în sine, de spectacolele vizuale, de mulțimea uriașă de oameni faini care au format – timp de trei zile – o armată dansantă, de mulțimea de artiști români și străini care ne-au încărcat orele petrecute la cele trei scene cu dans, un lucru e cert, Mioritmic devine pe an ce trece o certitudine în calendarul festivalurilor ce nu trebuie ratate sub nicio formă de fanii muzicii electronice underground.

Indiferent care a fost scena la care ne-am petrecut cel mai mult timpul, concluziile sunt mereu aceleași: în ciuda realității uneori triste în care se scaldă țara noastră, oamenii nu și-au pierdut spiritul și petrec cum rar mai găsești în alte locuri din Europa. În ciuda aglomerației, pe alocuri, sau a frigului, oamenii au știut să se simtă bine și să pună accentul pe latura pozitivă a întregii manifestări.

Dansăm până ne doare spatele, ziua sau noaptea, nici nu contează ora, cert e că indiferent de momentul în care ai ajunge la Mioritmic, în oricare din cele trei zile, ai garanția că în spatele pupitrului se află cineva care nu te va dezamăgi.

Ne-a plăcut să-i vedem la lucru pe legendarii RPR, care, alături de Suciu și Herodot, ne-au demonstrat a nu știu câta oară că sunt cei mai buni, punct. Am rămas plăcut surprinși de Sepp și de Valentino Kanzyani, cu seturi care vor rămâne mai mult ca sigur în istoria festivalului, sau de Paul K, Masomenos, Barac și Clovis, care au fost magistrali.

Nu vom uita prea repede nici duo-ul Rolls’n’Do, aka tINI & Bill Patrick, care au servit 12 ore de bangere încontinuu, atmosfera fiind de-a dreptul fantastică pe parcursul întregii lor evoluții la pupitru.

A venit momentul să ne luăm rămas bun de la Mioritmic și să punem la loc de cinste amintirile adunate la scenele de pe colinele din Aleea Muzeului Etnografic.  Revenim acasă, la AVi, unde în acest final de săptămână v-am pregătit nu una, ci două petreceri de pomină!
Vă vom oferi detalii pe Avimag.net!

Până atunci, un mic playlist cu piese care au făcut ravagii la Mioritmic 2017!

Rate this post

Leave a comment