Vitaminizare prin perfuzii la petreceri – un nou concept

Frica de ace? Încearcă să treci peste, se merită.

Holiday Mood Winter Edition a adus anul acesta un spațiu mobil care oferă perfuzii de hidratare și pentru mahmureală. Conceptul este unul foarte interesant, așa că am discutat cu cel care care deține Vitaminist și a venit cu inițiativa acestui gen de tratament, Silviu Hanganu.

Perfuziile la festivale (Coachella sau Glastonbury) sau evenimente sunt comune deja în alte țări, dar la noi nu este un ceva cunoscut. Dar, mereu există oportunitatea să descoperi ceva nou, chiar dacă experiența pare dureroasă sau este ceva de care te ferești, te poate ajuta să fii o versiune îmbunătățită a ta, dacă cauți asta.

„La noi în țară este un concept nou, în străinătate nu este la fel. În America au aplicație ca și Uber, prin care vin la tine acasă. La concerte e cu adevărat nou. Am mai fost și la alte evenimente dar nu atât de mari, cu peste 1000-1500 de persoane. Am fost la unele mai restrânse, pe partea de prim ajutor și vitaminizare”, a spus Silviu Hanganu, director de îngrijiri.

„Nu foarte mulți oameni vin la noi, dar mulți sunt surprinși, sunt șocați. Seara trecută a venit un tip la noi și ne-a întrebat <<Dar asta e o industrie nouă sau ce e?>>. Se uita dezorientat la ce făceam”, a continuat el.

 

Tratamentele cu perfuzii funcționează rapid pentru a detoxifia corpul de substanțe dăunătoare și ajută la recuperarea vitaminelor și nutrienților care au fost pierdute când dansezi și transpiri.

Chiar dacă te-ai hidrata înainte, în timpul și după petrecere, aceste substanțe sunt cu mult mai eficiente comparativ cu apa simplă, iar unele băuturi energizate pot fi la fel de dăunătoare ca și cele acidulate.

Ce îți oferă perfuziile?

  • Rehidratare (înlocuiește lichidele pierdute din corp cu un cocktail de electroliți, glucoză și săruri minerale)
  • Boost de energie (în special taurina care este un ingredient comun băuturile energizante sau cele pentru performanțele sportive)
  • Remediu pentru mahmureală (scoate afară din corp toxinele și le înlocuiește cu substanțe care pot diminiua instant starea de greață și durerile de cap)

Perfuzia perfectă pentru când te simți mahmur oferă o vitaminizare intensivă cu săruri minerale, vitaminele B și C, aminoacizi esențiali și alte elemente care ajută ficatul să îți detoxifieze corpul.

Vitaminist pune la dispoziție o gamă variată de perfuzii. Perfuzii cu vitamine, de electroliți și glucoză, perfuzia cu antibiotice, antivirale și antiinflamatoare, perfuzii pentru fitness care includ aminoacizi, vitamine și electroliți, adaptate nevoilor tale, în funcție de sex, greutate și înalțime. Serurile și vitaminele folosite sunt fabricate în proporție de 70-80% în România, iar restul procentelor în Suedia și Germania, toate fiind de calitate înaltă și respectând standardele internaționale.

„Ajută foarte mult vitamino-terapia, nu doar la mahmureală. Ajută la sănătatea, la imunitate. Dacă faci sport avem și niște perfuzii cu aminoacizi și cocktailuri de vitamine. Deci, este o scară mai largă la care putem să ajutăm oamenii. Este un mix între mahmureală, sănătate, fitness. Încercăm să arătăm că dorim să ajutăm sănătatea oamenilor, nu facem asta doar pentru bani”, conform Silviu Hanganu, director de îngrijiri.

Chiar dacă majoritatea nu au curajul să încerce, acest trend ajută la ridicarea nivelului de conștientizare pentru faptul că locul unde petreci trebuie să fie unul în care te poți simți bine, în siguranță.

„Ca și măsuri prealabile, nu este necesar să faci nimic, doar să nu fi alergic la unele lucruri. Oricum, când vii la petrecere ești obosit, anumite vitamine se pierd pe fond de oboseală, dar dacă treci pe la noi o să te recuperezi foarte rapid”, conform lui Silviu.

Pe lângă perfuzii, la cortul mobil, se respectă intimitatea oamenilor pentru ca nu toată lumea să te vadă când primești perfuzia. Mai mult, ei includ și alte servicii medicale. Astfel, experiența medicală este una completă, care te face să te simți în siguranță.

„Am mai avut cazuri de stări de lipotimie, crize convulsive. La festivaluri trecute am mai avut și entorse la gleznă, cazuri relativ simple”, a spus Silviu Hanganu.

Ca și feedback, îl pot oferi pe al meu. Experiența a fost una foarte profesională, asistenții m-au asigurat că totul este sigur, mi-au arătat perfuzia, dar și ce alte substanțe au adăugat în ea, ca să fie potrivită nevoilor mele. Frica de ace este o problemă și la mine, dar înainte să îmi administreze substanța mi-au aplicat o soluție cu efect anestezic, ca să nu simt nimic dureros. Tot procesul a durat în jur de 30 de minute. Chiar dacă nu am băut nimic la eveniment, efectele pe termen scurt s-au văzut foarte rapid, venele au început să fie mai umflate, iar cele pe termen lung s-au simțit în câteva ore, aveam multă energie și în ziua următoare am reușit să fiu foarte activă, chiar dacă am stat până târziu la petrecere.

Comunitatea techno este una din cele mai open minded, dar mulți nu sțiu încă despre ce este vorba sau ce beneficii pot primi prin aceste perfuzii. Totuși, atenția multora a fost atrasă. Deci, sperăm ca trendul să deschidă mai tare perspectiva oamenilor asupra importanței wellnessului și cum poate fie el integrat în viață de party.

5/5 - (3 votes)

Leave a comment