Who is Ricardo Villalobos


Ricardo Villalobos s-a născut in anul 1970 în Chile, Santiao. În 1973 s-a mutat în Germania împreună cu familia sa pentru a scăpa de dictatura lui Augusto Pinochet. Ricardo Villalobos este producător de muzică electronică și dj, binecunoscut pentru munca sa in genurile minmal techno si micorhouse. Încă de la o vârstă fragedă a fost un mare fan al Depeche Mode, urmând chiar și turneele lor în Europa pentru a le asculta.

Când Ricardo avea în jur de 10 sau 11 ani a început sa invete sa cante la conga și bongos (percutii si tobe de mana). Deși iubește muzica, nu se putea vedea niciodată ca muzician. La sfârșitul anilor 80 a început să produca muzică electronică cu celebrul sintetizator Roland. În 1988 a pus muzică pentru prima dată într-un club, înarmat cu considerabila sa colecție de discuri.
Villalobos își ia o mare parte din inspirația sa din Depeche Mode, precum și alți artiști precum Daniel Miller, Thomas Melchior, Baby Ford, Daniel Bell și Andrew Weatherall. De asemenea, s-a inspirat din muzica ritmică sud-americană.

În 1993 a lansat labelul Placid Flavor, dar nu a avut succes. Primul său disc a fost lansat la casa de discuri germană Playhouse în 1994 și a început să ouna muzica ca DJ profesionist în 1998, fiind în prezent considerat unul dintre cei mai importanți DJ minimi din Europa, alături de alți dj-uri și producători chilieni talentați precum Luciano Nicolet (un colaborator ocazional) și Dandy Jack.

După prima sa călătorie la Ibiza în 1995, Ricardo a adoptat insula ca a treia casă. A pus muzica la un eveniment Cocoon la Amnesia în 1999 și s-a alăturat agenției de booking Cocoon mai târziu în acel an. Astăzi nu există un continent în care Ricardo să nu fi pus muzică.

De la prima sa vizită în Studio Martin în 2006 (atunci când a mixat pentru prima oară cu Raresh) și până în prezent, „fenomenul” Ricardo Villalobos a rămas unul din cei mai îndrăgiți DJi și producători. Ricardo Villalobos are o personalitate aparte, zâmbește mai tot timpul și transmite un vibe bun și friendly oricărui public. Incontestabil, în România Ricardo are un loc aparte pe podiumul celor mai așteptați DJ, an de an.

În anul 2008 și 2010 a primit titlul de cel mai bun dj oferit de portalul australian de muzică electronică Resident Advisor.

A lansat zeci de albume, EP-uri și remixuri la case de discuri prestigioase pentru scena minimal/microhouse, între care Perlon, Playhouse, propriul label Sei Es Drum, Frisbee Tracks și altele. Astfel, deși zeci de producători și DJi au încercat să-l copieze de-a lungul timpului, într-un fel sau altul, nimeni nu prea a reușit. Villalobos a reușit să-și păstreze un sound unic și distinct, ce a devenit în timp propria semnătură.
Creativitatea și inovația inepuizabilă a lui Ricardo și sentimentul său de neclintit pentru mulțime îl fac un artist de seamă în lumea contemporană a muzicii electronice.

Îi puteți urmarii calendarul urmatoarelor evenimente AICI.

Photos made by Kay Ross
Surse: Wikipedia; Resident Advisor; Telekom Electronic Beats; Ricardo Villalobos FB-Biography

5/5 - (1 vote)

Leave a comment