Vid: “Aştept cu nerăbdare să uităm încă odată noţiunea timpului cu zâmbetul pe buze”

La aproape trei luni distanţă de la prima “descălecare” în AVi, Vid revine în clubul mureşean pentru o noapte în care sound-ul tipic românesc, pe care-l iubim atât de mult, se va îmbina cu cel exotic, adus de Idana de pe meleagurile americane.

https://www.youtube.com/watch?v=Z0N1QCuTkfU
Am stat de vorbă cu Sorin, aka Vid aka Egal 3, pentru a-l cunoaşte mai bine şi a ne face o idee mai clară legată de ceea ce ne aşteaptpă în noaptea asta la AVi.

Avimag.net: Salut! Mai întâi de toate, cine este Vid? Povesteste-ne puţin despre începuturile tale în muzică.

Vid: Salutare, am început în Bacău de la o vârstă fragedă, muzica a făcut parte mereu din viaţa mea, a vid2fost mereu lângă mine şi m-a ajutat să cresc şi să dobândesc curajul de a trece de la ascultător la producător. Familia mea mereu m-a susţinut în tot ceea ce mi-am propus şi cu aceste impulusuri am decis ca muzica să fie nu doar prezentul ci şi viitorul meu.

Avimag.net: Care e povestea numelui tau? Vid aka Egal 3. Multă lume ne-a cerut să aflăm!

Vid: Vid este un individ, simplu, este proiectul meu personal unde am simţit mereu că mă pot exprima şi că-mi pot depăşi limitele, pe când Egal 3 a început ca un proiect de grup, cu alţi doi amici, dar în final fiecare a plecat în drumul său şi am rămas doar eu, lucru care m-a făcut să dobândesc mai multă experienţă şi totodată să învăţ alte stiluri de muzică.
Pe scurt, e o diferenţă de stil şi mulţi care ascultă vid şi egal 3 îşi dau seama de diferenţă rapid, dar îmi doresc să anulez această diferenţă şi să rămână doar Vid.

Avimag.net: Când ai simţit pentru prima dată că trebuie să fii DJ şi când ai simţit pentru prima dată cu adevarat că… eşti DJ?

Vid: Am simţit trecerea de la public la pupitru din momentul iî care am putut să transmit o poveste în seturile mele, trebuie să recunosc că mi-a trebuit ceva timp şi încă învăţ zilnic acest lucru.

Avimag.net: Ai participat la o sumedenie de eventuri, poţi nominaliza câteva care ţi-au rămas realmente în suflet?

Vid: Haha, prima petrecere care mi-a venit în minte şi cea mai recentă este cea din Noiembrie, de la AVi, dar în mare parte toate petrecerile îmi rămân în suflet şi fiecare din ele îmi lasă o amintire, am un deosebit respect pentru toţi cei care mă invită la pupitru şi mereu fac tot posibilul să creez amintiri frumoase.

Avimag.net: Cu siguranţă sunt unii artişti care te-au influenţat sau pe care îi placi în mod deosebit. Ni-i poţi enumera pe cei mai importanţi dintre ei?

Vid: Am foarte multi artişti în suflet cu care mă înteleg bine şi care mă inspiră prin tehnica de a compune muzică, a pune muzică şi prin felul lor de a fi. Pot spune asta despre Rhadoo, San Proper, Zip, Cabanne, Cab Drivers etc.

Avimag.net: Care sunt artiştii cu care ţi-ai dori să faci un B2B şi înca nu ai avut ocazia?

Vid: Nu pot spune în mod deosebit, dar un B2B cu Cab Drivers îmi surade, deşi aceste aspecte nu se plănuiesc şi prefer să vină de la sine.

Avimag.net: Cum ai descrie, pe scurt, scena electronică din România? Ce asemănări ai găsit între *noi* şi *ei*, odată cu gigurile tale din afara ţării?vid3

Vid: Consider că scena electronică din România este foarte bună, dar mai avem de învăţat şi cred că suntem într-un continuu progres şi proces de învăţare şi dezvoltare, de la public şi până la cluburi şi promoteri.

Avimag.net: Care consideri că sunt condiţiile principale pentru ca un party să fie reuşit, din perspectiva ta, desigur, adică din spatele pupitrului?

Vid: Din punctul meu de vedere, o petrecere e reuşită atunci când are un public reuşit, o sonorizare bună şi un staff profesionist. Cred că aceşti factori trebuie respectaţi pentru a avea o petrecere reusită.

Avimag.net: Visezi să pui muzică la un festival anume? Care ar fi acela?

Vid: Îmi doresc să ajung în viitorul apropiat la Into the Valley, îmi place foarte mult conceptul lor şi oamenii din spatele proiectului.

Avimag.net: Ai vreo piesă care consideri că reflectă stilul tău în momentul de faţă? O poţi nominaliza?

Vid: Cred ca Vid – Cusaufără îmi reflectă stilul în momentul de faţă, dar sunt bipolar când vine vorba de muzică şi zilnic îmi schimb ideile.

Avimag.net: Esti un producator apreciat atât de fani, cât şi de către alţi DJ, piesele tale putând fi auzite în seturile unor artişti de renume mondial. Ce ne pregăteşti în 2017 pe acest plan?

Vid: Lucrez din greu la partea a 2-a din Schiţe şi Note, nu ştiu sigur dacă îl voi termina în acest an, dar fac tot posibilul. Totodată, am şi alte realeasuri pe care le aştept cu nerăbdare la Sound of Vast / Abartik / An|dromeda / Rawax etc.

Avimag.net: Ai fost unul dintre DJii cei mai apreciaţi anul trecut în AVi. Ce le-ai pregătit de data asta fanilor tăi?

Vid: Mă bucur foarte mult că am fost invitat la AVi, sunteţi minunaţi şi aştept cu nerăbdare să împart pupitrul alături de voi şi să uităm încă odată noţiunea timpului cu zâmbetul pe buze.

Avimag.net: Îţi mulţumim foarte mult pentru timpul acordat şi te aşteptam cu mare drag diseară!

Vid: Şi eu vă mulţumesc, ne vedem la AVi!

https://soundcloud.com/vids

Rate this post

Leave a comment