UNTOLD presents women DJs who have generated change in the electronic music industry: Nina Kraviz

Există în lume o tipă care a generat big-buzz în circuitul clubbing; a reuşit să vină cu o marcă proprie de sunet, un amestec de hypnotic ghetto-tech, e frumoasă şi se numeşte Nina Kraviz.

E una dintre cele mai cunocute figure din genul techno, faimoasă pentru abilitatea de a combina seturi dinamice și diferite ca sound, apariții live senzaționale. E o forță în genul techno încă din momentul lansării, anul 2009. 

La finalul anilor ’90, în vreme ce studia medicina (stomatologia), începea o carieră în radio, fiind și editor pentru o publicație muzicală, Ptuch. La acea vreme era pasionată de acid, Detroit Techno, Chicago House și Drum & Bass

În anul 2000 a trecut de la statutul de consumator de muzică la cel de DJ, a început să colecționeze vinyl-uri și a devenit asistent pentru o agenție care organiza evenimente de club. În felul acesta l-a întâlnit pe cel care i-a influențat cariera, legenda Detroit Techno – Juan Atkins. Începând cu acel moment a experimentat de la funk la acid, electro și techno, fiind impresionantă de producțiile lansate de Bunker Records, și-a lansat o trupă, My Rocket Space, și a produs muzică. În 2007 a apărut și primul release al band-ului, ,,Amok“, o piesă house cu o linie de bass puternică și vocea incredibilă a Ninei. Celebrul DJ britanic Greg Wilson apărea pe acest EP cu o versiune remix. 

Nina a fost selectată pentru Red Bull Music Academy în Seattle, dar nu a putut ajunge, neobținând viza de intrare in Statele Unite. Acest lucru nu a descurajat-o. S-a mutat în Melbourne, unde a învătat să producă muzică, fiind ajutată de Radio Slave.  

Primele piese lansate pe MySpace apăreau sub alias-ul Damela Ayer.

În 2008 își încheia studiile și devenea medic stomatolog în cadrul
Hospital for Veterans of Wars, în fiecare weekend zburând în Rusia pentru rezidența săptămânală din legendarul club Propaganda din Moscova. 

A semnat cu label-ul Underground Quality, în timp ce un demo de-al său a fost acceptat de Radio Slave pentru Rekids. Ambele producții ,,Voices” (Underground Quality) și ,,I Am Gonna Get You/Pain in the Ass” (Rekids) au fost excelent primite de comunitatea techno, Nina Kraviz devenind un artist internațional.  

https://www.youtube.com/watch?v=Gg6ro45pzCc

Primul album din carieră l-a lansat în 2012, acesta fiind urmat de două EP-uri, ,,I’m Week” și ,,Ghetto Kraviz”, ambele fiind considerate hit-uri underground. 

Cu ,,Mister Jones”, în care e inclus un dancefloor hit – ,,Desire” își încheie colaborarea cu label-ul deținut de Radio Slave, Rekids, pentru a pune bazele propriului label, Trip (трип). 

Un concept audio-vizual unic, produții non-conformiste au fost sufieciente pentru a da lovitura cu label-ul Trip; în 2015 aici era lansat cel mai mare succes techno al acelui an, ,,I Wanna Go Bang”, piesă semnată Bjarki.

Ea este cea care a dominat circuitul de festival în 2018, având ca DJ cele mai multe apariţii live din lume.

Potrivit Festicket, starul techno din Rusia a marcat cele mai multe prezențe în circuitul de festival, 35 la număr, legendară fiind apariția la Galaxy Stage @ UNTOLD.  

Anul 2020 a fost la fel și pentru Kraviz… dance-event-uri online, o apariție spectaculoasă pe Dance Arena la EXIT – o arenă goală, un live pe Muntele Oplympus în Grecia și o colaborare cu gigantul Spotify pentru seria ,,trackID”. 

5/5 - (4 votes)

Leave a comment