UNTOLD presents women DJs who have generated change in the electronic music industry: Charlotte de Witte

Anul trecut, pe 20 februarie, UNTOLD anunța primul val de artiști pentru cea de-a 6-a ediție a festivalului, erau câteva premiere care au entuziamat pe toată lumea, mai ales pe cei care aleg scena Galaxy! Unul dintre cei mai așteptați artiști era revelația techno, Charlotte de Witte.

În septembrie 2017, publicația DJ Mag aducea un omagiu unei artiste din Belgia pe care o numea “techno’s next-gen superstar”. Charlotte de Witte avea să fie una dintre cele mai vizibile personalități de pe scena techno într-un timp scurt.

La 4 ani distanță de acel moment, Charlotte de Witte ocupă locul 1 în Top 100 Alternative, loc ocupat până anul trecut de legenda Carl Cox în clasamentul întocmit de DJ Mag. Succesul artistei marchează cea mai puternică urcare în Top 100 DJ Mag 2020.

De-a lungul anilor, Charlotte și-a lansat propriile producții sub alias-ul Ravin George, o alegere pe care a motivat-o câțiva ani mai târziu. A fost o vreme când industria muzicii electronice era dominată de bărbați, afectată de stereotipuri, femeile fiind acuzate că-și folosesc feminitatea pentru a obține beneficii profesionale. Toate acestea au afectat-o și pe Charlotte, dar nu au destabilizat-o și a continuat să lanseze muzică prin alias-ul Raving George.

,,You’re Mine” colaborarea cu Oscar And The Wolf a fost lansată oficial cu Spinnin’ Records, clip-ul oficial ajungând la peste 35 de milioane de vizualizări.

În prezent, Charlotte este proprietara unui label – KNTXT, este rezident la BBC Radio 1 și una dintre cele mai apreciate figure din genul techno, cu prezențe la marile festivaluri din lume.

Primul release cu numele Charlotte de Witte l-a lansat în 2015 cu label-ul canadianului Tiga, Turbo Recordings. A urmat o rezidență săptamânală în celebrul club Fuse din Brussel, iar anul acesta a aniversat 5 ani de rezidență în Kompass, club aflat în orașul în care a crescut, Ghent.

În 2020, KNTXT a devenit label, iar Charlotte a lansat până acum șapte EP-uri, inclusiv ,,Return To Nowhere”, în luna iunie și ,,Rave On Time”, apărut în luna septembrie a anului trecut.

Pandemia a venit cu nevoia de adaptare pentru toată lumea. Charlotte a lansat o serie de apariții solo pe platforma YouTube, în locații exclusiviste: un castel medieval în Ghent, o fortăreață în Muntenegru sau recentul live din Messene, Grecia. Belgianca este una dintre personalitățile care s-au implicat activ în strângerea de fonduri pentru cluburile afectate major de pandemia cu SARS-COV-2, oferind suport financiar din fondurile proprii.

„No Sleep. A mindset and work ethic claimed by many but endured by few”.

Charlotte de Witte e din categoria grea a muzicii techno. În 2019 a avut peste 130 de set-uri live în mainstage-ul celor mai mari festivaluri, iar pandemia nu a oprit-o. În luna februarie 2020 a lansat o versiune remix pentru Jerome Isma-Ae, ,,Hold That Sucker Down” cu care a reușit să intre în chart-urile dance din 12 țări ale lumii, o performanță pentru un release techno.

Charlotte e pasionată de călătorii, adoră bucătăria japoneză și pe cea italiană, e îndrăgostită și de cea franceză. Despre viața personală nu a vorbit foarte mult… până anul acesta.

La începutul pandemiei a avut un B2B cu unul dintre artiștii Drumcode, Enrico Sangiuliano, pe terasa apartamentului din Gent, Belgia. Techno înseamnă dragoste, dar cei doi păreau că și trăiesc o poveste frumoasă dincolo de deck-uri.

Așa că după ce au fost la același pupitru de DJ de câteva ori, cei doi au decis să facă un back-2-back și în viața reală.

Pe data de 5 februarie 2021 și-au anunțat logodna, prin intermediul a două postări extrem de emoționante, iar pe 6 februarie au revenit cu înregistrări din live-ul de anul trecut, la care au adăugat un comentariu: ,,It’s the Age Of Love”.

Când e vorba despre muzică si piesa favorită, alegerea artistei din Belgia e ,,The Age Of Love” (Jam & Spoon Watch Out For Stella Club Mix).

Charlotte de Witte este una dintre femeile care a reușit să schimbe percepția în industria muzicii electronice, este o artistă completă, reușește să-și managerieze și business-ul, show-ul radio, deține unul dintre cele mai urmărite profile în social-media și a reușit să-și confirme statutul de NO 1 DJ în industria techno.

Rate this post

Leave a comment