Suciu: ”Îmi place la Avi, îmi plac ardelenii. Lume frumoasă, cu pofta de muzică şi distracţie!”

Suciu e cunoscut publicului larg ca fiind unul dintre artiștii români cu un potențial uriaș, demonstrat de-a lungul timpului prin piese devenite instant clasice, precum Locomoție Cerebrală, Dusîntors sau Gloria from Astoria.

942249_1171047906241806_7058676935187391413_n

Andrei impresionează prin modul în care combină sunete aparent independente, care – odată legate – dau naștere unor vibrații pozitive ce mângâie suflete și urechi muzicale. Cum spuneai cei de la Feeder.ro, ”printr-un blend soft între house, tech house și deep, Suciu ilustrează sonor that special groove, pentru care muzica românească electronică este atât de apreciată în ultimii ani”.

Născut în Râmnicu Vâlcea, Suciu a crescut cu muzica pe care o ascultau părinților săi, Deep Purple, Led Zeppelin, Depeche Mode, Prince, Eric Clapton și John Lee Hooker. Organizează petreceri în orașul natal începând cu 2006 iar afinitatea pentru sunete de calitate l-a plasat, de-a lungul timpului, în același DJ booth cu Jay Bliss, Sebo, Prâslea, Negru, Cezar, Raresh iar mai recent, Dinky, Brothers’ Vibe, Chris Carrier, Dyed Soundroom, John Swing, Ian F, Herodot, Tulbure, Emi și Posh.

11037479_968622469817685_8160379657938633142_n

Am stat la povești cu Andrei, care ne-a cadorisit până acum cu prezențe memorabile în AVi, seturile sale fiind printre cele mai apreciate de către fanii mureșeni ai muzicii electronice underground.

Avimag: Salut, Andrei și îți mulțumim că ai acceptat invitația AVimag de sta la povești cu noi. Vorbește-ne puțin despre începuturile tale în muzică. Ai fost mereu pasionat de house sau techno sau ți-a plăcut muzica electronică în general?

Am crescut înconjurat de muzică. Tata era cu blues-ul şi jazz-ul, iar mama cu rock-ul, dar tot de la ea ştiu şi de house. Mi-a dat cadou o casetă cu Crystal Waters când aveam vreo 10 ani, doar că în perioada până prin liceu am ascultat mult rap, Wu Tang, Nas, Notorious, Gang Starr, Mos Def, Premier. Apoi cumva am descoperit progressive-ul şi de acolo m-am tot plimbăt prin muzica electronică, dar tot nu am lăsat rap-ul la o parte.

Avimag: Când ai simțit pentru prima dată că trebuie să fii DJ și când ai simțit pentru prima dată cu adevărat că… ești DJ?

Hmm…Nu ştiu exact când am devenit DJ cu adevărat, dar mereu mi-a plăcut să arăt muzică oamenilor din jur şi să le văd reacţiile.

Avimag: Care consideri că sunt condițiile principale pentru ca un party să fie reușit, din perspectiva ta, desigur, adică din spatele pupitrului?

Un sunet de calitate, ca să îţi poţi spune uşor povestea şi o mână de oameni care să fie curioşi şi dispuşi să plece la drum cu tine.

Avimag: Ai mai întâlnit o atmosferă tipică celei din România prin locurile în care ai pus muzică?

Atmosfera de la noi e unică, dar fiecare loc are farmecul lui. Spre exemplu, mi-a plăcut Berlin-ul de fiecare dată când am fost pentru că se pune mult preţ pe muzică, dar şi în Londra există o atmosferă tipică ce te îndeamnă să te întorci.

Avimag: Care crezi că sunt principalele atuuri care fac din scena românească de techno una dintre cele mai apreciate la nivel mondial?

Comunismul.
Faptul că până în ’90 nu a existat acces la muzica de afară şi nu am avut niciun curent în materie de muzică electronică, cred că asta a făcut ca scena românească să fie un amestec fin de tot felul de muzici.

Avimag: Ai vreo piesă care consideri că reflectă stilul tău în momentul de față? O poți nominaliza? 

Cred că mi-e greu să mă opresc la o singură piesă şi să rămân acolo.

Avimag: Ne-am bucurat de fiecare dată când ne-ai vizitat. Cum ai descrie atmosfera creată la AVi în timpul partyurilor și, desigur, publicul mureșean?

Şi eu m-am bucurat de fiecare dată când v-am vizitat. Îmi place la AVi, îmi plac ardelenii. Lume frumoasă, cu poftă de muzică şi distracţie.

Avimag: Ai deja o vastă experiență în ceea ce privește DJingul și producția. Poți să le oferi un sfat tinerilor care vor să îți calce pe urme?

Nu sunt bun la sfaturi, dar le pot spune să îşi piardă nopţile căutând cât mai multă muzică.

suciu (1)

Avimag: Îți mulțumim foarte mult pentru timpul acordat și te așteptăm cu mare drag la Avi în cel mai scurt timp.

Şi eu vă mulţumesc!

https://soundcloud.com/suciu

Rate this post

Leave a comment