Scopter: ”Stilul meu se bazează pe treceri viscerale în care încerc să surprind momentul perfect pentru fiecare piesă”

După o perioadă în care a lipsit din peisajul artistic de la AVi, Scopter revine în forță în clubul al cărui rezident este. Mai întâi diseară, de la ora 20:00, când va mixa pentru fanii săi cu ocazia deja clasicei serii de Live Stream-uri Avimag. Sâmbătă urmează o nouă ediție a 37 UP, avându-l în prim plan pe iubitul nostru DJ, alături de Blaise.

Subliniem că setul lui Scopter din această seară va fi transmis Live Stream pe canalul de Youtube Avimag, precum și în comunitatea Avimag de pe Facebook, unde îl veți putea asculta și reasculta ori de câte ori aveți ocazia.

Accesul membrilor grupului Avimag de pe Facebook este gratuit, evenimentul având caracter privat, porțile urmând a fi deschise în jurul orei 20:00.

Am stat la povești cu Andrei, ca să intrăm mai ușor în febra weekendului.

Avimag: Ne-a fost dor de tine, Scopter, bine-ai revenit! Ce ne-ai pregătit pentru sfârșitul ăsta de săptămână?

Scopter: Hello! În primul rând, două plăci noi: Balance Traxx 02 și Bondage Games Part 4. Check them out on discogs.com! Chiar săptămâna asta au ajuns la mine.

Avimag: Diseară vom asculta câteva ore de muzică ”de-a ta”. Care sunt principalele tale surse de inspirație atunci când pregătești un set?

Scopter: Principal ar fi momentumul creat de dj în diferite puncte ale unor petreceri, adaptate la condițiile prezente, public, locație s.a.m.d. Stilul meu se bazează pe treceri viscerale în care încerc să surprind momentul perfect pentru fiecare piesă.

Încerc să trasez o linie care să cuprindă cei mai buni factori pe care îi poate avea setul la momentul respectiv. Nu există prea multe reguli, dar disciplina se învață în timp și prin muncă, iar o piesă de acum 10 ani poate să se potrivească perfect într-un set cu piese produse dupa anul 2015, de exemplu.

O să cuprind ultimele release-uri de pe scena românească underground cât și piese care mișcă petreceri cu sute sau mii de participanți.

Avimag: Care e cea mai plăcută amintire de-a ta legată de AVi?

Scopter: Nu aș putea sa aleg, after-ul de la Sunspot, petrecerile cu Addo, Ada Kaleh, Kozo sau Alexander Skancke.

Avimag: Sâmbătă revii la pupitru, dar de data asta pentru un party în adevăratul sens al cuvântului. Ai mai pus alături de Blaise?

Scopter: Da, aș putea spune că ne cunoaștem deja destul de bine și am ajuns prieteni prin pasiunea pe care o avem pentru muzica electronică în special. Blaise este un showman și știe să țină publicul cu gândul la distracție. Este un dj talentat, iar la capitolul tehnică de mixaj este de asemenea foarte bun.

Avimag: Care e piesa care-ți place cu adevărat cel mai mult în perioada asta?

Scopter: Îmi place mult Zefzeed – Koo (o am pe vinyl și o ascult în mod repetat)

Avimag: Ce-ți dorești să realizezi în 2018? Ce planuri ai?

Scopter: Fiind iarnă vreau să mă bucur de zăpadă și munte, așa că pe 10 februarie o tai la Malnitz, în Austria, iar în martie la Snow Fest, unde o să pun muzică alături de mulți prieteni și artiști talentați.

Am bilet la Electric Castle, probabil Sunwaves, ca să ne mai și distrăm 

Între artiștii pe care îi urmăresc îndeaproape se numără Octave, Carola Pisaturo, Marcelo Cura.

Avimag: Ai un mesaj pentru cei ce vor umple AVi-ul în weekend?

Să fie veselie! 

Sâmbătă continuă seria petrecerilor găzduite de AVi. Sunteți așteptați cu toții la o nouă ediție a petrecerilor 37 UP, de data aceasta cu Blaise și Scopter în spatele pupitrului, începând de la ora 23.00.

Accesul se face pe bază de guestlist, cu plata a 10 lei (*support event) în avans sau la intrare, până la ora 01.00, urmând ca accesul să fie 15 lei după acea oră. Pentru a vă regăsi pe guestlist trebuie sa bifați Going la event-ul de pe Facebook.

►Clubul AVi este cu circuit închis, dedicat strict celor ce iubesc ARTA, știu să aprecieze și totodată dețin cunoștinte despre CULTURA muzicală TECHNO.

►Participarea la eventurile marca AVi echivalează cu acceptarea Regulamentului de Ordine Interioară (R.O.I).

Rate this post

Leave a comment