Scopter: ”Muzica foarte bună și setup-ul ajută mult la formarea publicului tipic de AVi”

Adevărul e că cine ascultă și trăiește muzica electronică și e din zona Mureșului nu are cum să nu îl cunoască și aprecieze pe Scopter. Rezidentul AVi este unul dintre cei mai populari DJ pe care i-a dat Târgu-Mureșul de-a lungul timpului și numărul acestora nu e deloc unul ușor neglijabil.

Tulbure este un nume extrem de important pe scena electronică românească, dar Scopter este DJ-ul pe care am putut conta întotdeauna atunci când am vrut să învățăm câte ceva despre house, techno sau minimal sau, pur și simplu, când am vrut să dansăm până la extenuare.

Am stat de vorbă cu Scopter înaintea evenimentului de vineri găzduit de AVi tocmai pentru a ne pregăti ceva mai intens pentru orele de dans ce ne așteaptă.

AVimag: Bună, Andrei! Ce le-ai pregătit fanilor tăi în 2017? Lucrezi la piese noi?

Scopter: Ca în fiecare an, câteva colaborări deschise, însă nimic exponențial. Soundul va ramane același.

AVimag: Care ar fi produsele discografice care te-au impresionat cel mai tare în ultimul an?

Scopter: Aș aminti aici Zefzeed – The Greenhouse Effect, Crihan – Grosso Modo, Michelle Owen – Elements, Patlac – Silver Train, plus câteva trackuri, de exemplu Souldate – The Player, Recloose – Electric Sunshine, Mihai Pol – Science Friction

Ca și Live Act m-a impresionat Sebastian Mullaert (Minilogue), iar în ceea ce privește producțiile Oldschool vinyl aș aminti aici Freaks – Let’s Do It Again Part 2 ,cu remixuri de la Villalobos și Soul Clap.

AVimag: Se anunță a fi un an de excepție la AVi, din punctul de vedere al eventurilor anunțate. Este vreun DJ pe care ai vrea neapărat să-l vezi aici?

Scopter: Aici ar fi Vincentiulian sau RQZ, cred că ar prinde la public.

AVimag: La AVi se formează din ce în ce mai pregnant un nucleu de ascultători și, totodată, cunoscători ai sound-ului românesc electronic. Crezi că acest fapt se datorează artiștilor sau pur și simplu ca urmare a atmosferei din club?

Scopter: Ceea ce se întâmplă la AVi se datorează în primul rând setup-ului de acolo, al muzicii electronice foarte bune care există și accesibilității oricărui ascultător la această muzică.

Părerile sunt împărtite, iar terenul este proaspăt, să zicem că nu sunt în măsură să fac o evaluare la momentul acesta.

AVimag: Care e eventul/festivalul pe care îl aștepți cu ardoare în 2017?

Scopter: DJ Sneak la Electric Castle este momentul pe care îl aștept cel mai tare până acum, pe 2017.

AVimag: Până la party-ul de vineri vrem să ne facem încălzirea și să ascultăm un set care îți place ție în mod special. Ne ajuți?

Scopter: Desigur:

https://soundcloud.com/fuselondon/fuse-podcast-22-odd

AVimag: Te încântă ideea că alături de tine va fi Tulbure? E un nume sonor al scenei românești de techno.

Scopter: Bineînțeles. Mi se pare că stilul pe care îl abordează este experimental și versatil, iar prin experiență poate oferi o seară de foarte bună calitate.

0003365105_10

AVimag: Ai deja destulă experiență acumulată în ceea ce privește partyurile. Suntem curioși care sunt tabieturile tale în zilele premergătoare unui event al cărui headliner urmează să fii.

Scopter: Foarte pe scurt, înghețată, film, driving și outdoor activities.

AVimag: Mersi pentru timpul acordat, Scopter! Ne vedem și auzim vineri noapte la AVi!

Scopter: Cu plăcere, ne vedem în curând!

►Clubul AVi este cu circuit închis, dedicat strict celor ce iubesc ARTA, știu să aprecieze și totodată dețin cunoștinte despre CULTURA muzicală TECHNO.

►Participarea la eventurile marca AVi echivalează cu acceptarea Regulamentului de Ordine Interioară (R.O.I).

 

Rate this post

Leave a comment