Scopter: ”AVi înseamnă comuniune și deconectare în același timp”

Salut, Andrei! Am pregatit un set de intrebari pentru fanii tai, ai muzicii techno si, desigur, pentru vizitatorii AVimag.net. Esti pregatit?

Scopter: Sunt 🙂

Perfect! Sa-i dam drumul!

Povesteste-ne un pic despre inceputurile tale in muzica. Suntem convinsi ca fanii tai vor sa afle ce te-a determinat sa te apuci de muzica.

Scopter: Ascult muzica de cand eram copil, eram in grupul vesel inca din gradinita si in
scoala generala eram mai tot timpul in centrul atentiei pe la chefuri. De multe ori m-am ocupat si de momente artistice in cadrul intrunirilor cu colegi/prieteni. Cred ca asta se mosteneste in mare masura de la apropiati, deci avand o copilarie fericita si fiind inconjurat de oameni plini de viata trebuie sa intri in hora. Cu muzica electronica am inceput pe vremea myspace-ului si a radiourilor online, prin 2006. Am fost absorbit imediat de sound-ul Armada Music, pentru care am reusit sa compun o piesa in 2007, cu Crihan, intr-o zi din saptamana in care chiulisem de la scoala. Vibe-ul din Ibiza, Germania sau UK a fost tot timpul special si auzeam chestii care trageau de mine. In scurt timp am ajuns sa cunosc scena locala si sa lucrez cu label-uri digitale sa am release-uri prin cele mai cunoscute magazine de muzica. Stiam ca drumul de la studio pana unde as vrea sa ajung e pavat cu multe provocari dar am zis ca merita incercat, fiind o perioada in care lumea era in continua si accelerata schimbare.

Care e cea mai importanta realizare a ta pe plan muzical? Evenimentul cel mai important la care ai participat, colaborarea cu un alt artist sau materialul produs de care esti realmente mandru.

Scopter: Pe planul productiei in 2014 la Sunwaves am primit suport de la Marco Carola, in setul acela monstru de 24 de ore. Cel mai recent ar fi setul de la Electric Castle 2016, unde am pus muzica back to back cu iON de la 7 dimineata.

AVi e cel mai important club din Târgu-Mures, templul muzicii electronice pe plan local, fara sa ne fie teama ca exageram in vreun fel. Ce inseamna AVi pentru tine?

Scopter: Avi inseamna comuniune si deconectare in acelasi timp, calitate, echilibru, stabilitate, balans si multe alte caracteristici pe care le poti gasi doar venind acolo.

Cum ai descrie publicul tipic al petrecerilor de techno cu care te-ai ”lovit” de-a lungul carierei tale?

Scopter: Receptiv, deschis la diversitate, multicultural, comunicativ, inteligent.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Scopter: Totul va decurge natural, voi continua sa produc muzica si sa inregistrez seturi si o sa incerc sa pastrez legatura cu toti prietenii apropiati chiar daca sunt intr-un moment de cumpana in care trebuie sa ma gandesc mai mult la viitor.

Cum crezi ca va evolua acest stil de viata (e mai mult decât un gen muzical complex) in urmatorii ani, in conditiile in care atrage din ce in ce mai multi adepti?

Scopter: Ca orice stil cred ca are o evolutie mai mult ciclica, dar sper pentru toata lumea, cel putin la nivel personal, sa reuseasca sa inteleaga conceptul de a impartasi gusturile muzicale ca si DJ la o petrecere si circumstantele necesare pentru ca acest lucru sa fie un obiect de cult. Cred ca DJ-ul nu va deveni niciodata o unealta pentru ca exista destul talent dar de multe ori sunt impedimente peste care trebuie sa treci, citeam intr-un interviu recent ca Nastia s-ar fi simtit dupa un set ca si cum nu ar fi adus nimic in plus decat muzica pregatita in studio, dar eu nu vad asta ca pe o problema. Un lucru mai important poate decat umilitatea ar fi serenitatea in industria asta. Capitolul tehnic nu prea mai are secrete pentru mine dar ca si DJ international sigur e important sa iti impingi limitele la fiecare gig. E important sa stii sa observi critic calitatile fiecarui DJ in functie de momentul prezent.

Care ar fi piesa care descrie cel mai fidel stilul tau muzical? (Indiferent daca iti apartine sau nu)

Scopter: Luna City Express – REM

In final, transmite-le câteva cuvinte fanilor tai si, in general, ai muzicii techno 🙂

Scopter: Multumesc ca v-ati gandit la mine si sper ca sunteti bine si le-ati facut pe toate si vara asta, ca si mine.

Iti multumim pentru ca ai acceptat invitatia AVimag! Succes!

https://soundcloud.com/sc8pter

 

Rate this post

Leave a comment