Peste 50 de filme de scurtmetraj proiectate la Foto în cadrul festivalului Short to the Point! Ne dăm întâlnire la Uzină!

Uzina Foto devine pe zi ce trece locul preferat al tinerilor care vor să evadeze din gri-ul care ne-a obișnuit, din păcate, la Târgu-Mureș.

Pe parcursul întregii zile de sâmbătă, sute de mureșeni, membri ai comunității Avimag, au fost prezenți la cea de-a treia ediție a Avimag Daytime Session. Și au avut parte de nenumărate surprize pregătite de organizatori.

În timp ce Oana, Scopter sau Nemeș ne-au asigurat fondul sonor cu techno de after, toți cei prezenți au profitat de umbra copacilor bătrâni din curtea Uzinei Foto și au scăpat de căldura dată de gradele cu mult peste 30 care s-au înregistrat de dimineața și până aproape de seară.

În plus, sandwichurile fenomenale preparate de prietenii noștri de la Le Camion Delicioux, au făcut ca șederea în hamace să fie și mai plăcută.

Tenis de masă, tir cu arcul, șah, tatuaje cu AVi, mâncare delicioasă, muzică bună și servită live celor prezenți, vreme frumoasă, hamace, bere din belșug… acestea sunt doar o parte din motivele pentru care nu mai aveți voie să ratați următoarele evenimente găzduite în curtea fostei Uzine din cartierul Unirii.

Că lumea se simte din ce în ce mai bine la Foto rezultă și din fotografiile realizate de Denis Răzvan Sita, de la DHDesigns, căruia îi mulțumim pentru că a surprins esența unei zile petrecute alături de cei dragi la Foto, precum și atmosfera plăcută creată datorită celor prezenți în număr mare la Avimag Daytime Session 3.

Ne bucură prezența a tot mai mulți oameni frumoși la Uzină, motiv pentru care vom continua să vă oferim o sumedenie de activități menite să aducă mai multă culoare zilelor voastre.

Începem chiar de mâine, cu Short to the Point, festivalul de filme de scurtmetraj ajuns în premieră la Foto.

SHORT TO THE POINT te provoacă la film, în cadrul unui eveniment maraton care aduce filme de autor, cu intrare liberă, într-o locație alternativă de proiecție, până duminică seara inclusiv.

Terasele, cafenelele și barurile sunt locurile în care ne-am învățat deja să consumăm sport în condiții decente de proiecție, după ani întregi în care pe ecranele din aceste locații au găzduit doar reclame și, uneori, canale TV de muzică, în lipsă de inițative mai creative.

SHORT TO THE POINT provoacă românii la un nou tip de divertisment și, astfel, încearcă să conducă publicul cinematografic român către următorul nivel de culturalizare și integrare în social. De ce? Pentru că da, viața bate filmul și putem face asta.

Peste 50 de scurtmetraje premiate anterior în cadrul festivalului Short to the Point vor rula în UZINA FOTO, în a doua săptămână a lunii august. O selecție de peste 1200 de minute de film, povești spectaculoase venite din toate colțurile lumii, care continuă o tradiție de peste 9 ani de proiecții speciale, oferind publicului din Mureș șansa unică de a urmări filme scurte multi-premiate, cu intrare liberă, într-un interval de 7 zile.

https://www.facebook.com/metruupatrat/videos/878903512310081/

Programul complet împreuna cu detalii legate de evenimente le puteți găsi pe website-ul festivalului de film: http://shorttothepoint.com. Proiecțiile de scurtmetraj sunt organizate de Short to the Point (International Short Film Festival) – o reţea internatională de distribuţie, difuzare şi promovare a filmelor de scurtmetraj.

În ultimii ani SHORT FILM FACTORY (by STTP) – evenimentul lunar al festivalului Short to the Point – a reușit să creeze o punte de legătură intre filmmakeri, cinefili si spectatorii ocazionali, având ca scop construirea unui nou tip de comunitate urbană.

https://www.facebook.com/metruupatrat/videos/879493525584413/

Lansat în anul 2009 sub forma unei caravane cinematografice în 28 de orase din Romania, STTP a devenit un festival lunar la care se înscriu filme din toate colțurile lumii. Festivalul Short to the Point oferă lunar 16 categorii de premii celor mai bune scurt metraje înscrise, urmând ca acestea sa fie proiectate în cadrul evenimentului național Short Film Factory by Short to the Point.

Vă invităm, așadar, în fiecare seară, începând cu ora 20.00, la Foto, pentru a ne bucura împreună de unele dintre cele mai bune scurt metraje din ultimii ani. Accesul publicului e liber!

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest/videos/659458081098349/

Rate this post

Leave a comment