,,Pentru mine muzica este combustibil pentru viață” mărturisește Mahony, care urcă duminică, 10 iulie, pe scena Temple de la Neversea

A crescut cu o pasiune aparte pentru muzică, iar în timp, muzica a devenit combustibilul său pentru viață. Are 37 ani, s-a născut în Bucuresti și încă din liceu a început să se joace cu stilurile muzicale. În copilărie a fost break dancer și cocheta cu hip-hop-ul încă de pe atunci. Cu el în suflet, a descoperit ani mai târziu și muzica electronică, sound-ul tech, house sau minimal. Îi place să mixeze diferite stiluri muzicale și iese constant din zona de confort. În 2006 a pășit pentru prima oară în clubul Kristal din Capitală, pe care-l denumește clubul său de suflet. L-a văzut atunci pe James Zabiela, cu care a și avut ocazia să stea de vorbă. Așa a realizat că va face o carieră în muzică. Acum are turnee în toată lumea și pune muzică în cluburi, la evenimente mici și mari, inclusiv la festivaluri mari internaționale precum Neversea și UNTOLD. În această vară va fi prezent la ambele festivaluri și până atunci ne-a oferit un interviu în exclusivitate. Vi-l prezentăm pe Mahony și evoluția lui profesională, dar și personală. Povestește cu drag despre drumul său și mai ales despre propriul label, Take Notes, pe care l-a gândit special pentru tinerii DJi aflați la început de carieră.

Bună, Mahony! Este o plăcere să te avem alături. Ce faci, cum ești?


Salutare! Plăcerea este de partea mea! Mulțumesc pentru interesul acordat.

Sunt bine, mă bucur de revenirea la normal. Este o perioadă aglomerată, tocmai ce m-am întors din turneu. A fost un început de sezon fulminant, cu plecări în toată lumea. Sunt recunoscător pentru turneul pe care l-am avut în America de Sud, 25 de zile, 11 gig-uri si o grămadă de oameni frumoși. A urmat Barcelona, unde am avut parte de o surpriză din partea lui Luciano, care m-a invitat să pun muzică back to back cu el, atmosfera a fost genială! Urmează să plec în Ibiza și sperăm ca vara aceasta să continue cu vești la fel de bune ca până acum.


Faci parte din Gang-ul românesc de DJ de multă vreme, ai dezvoltat o pasiune pentru muzica electronică încă din liceu, iată suntem în 2022 și nu te-ai oprit. Care a fost momentul în care ai știut că vei face din DJing o carieră?

Într-adevăr nu m-am oprit și nu mă voi opri decât atunci când nu o să mai pot fizic să susțin gig-uri. Pentru mine, pasiunea în muzică este combustibil pentru viată!
Am știut că o să fac o carieră din Dj-ing încă din 2006 când am pășit pentru prima dată în clubul meu de suflet “Kristal Club”, pe vremea aceea era invitat James Zabiela. Îmi amintesc și acum că întâlnirea cu James m-a fascinat și am înțeles de ce muzica m-a chemat spre ea si că sunetul mă va însoți toată viața, oriunde mă voi duce și oricât de greu ar fi.

Ca DJ ai fost parte din ceea ce a însemnat începutul culturii de club în România; ți-ai început cariera ca rezident în Kudos, apoi ai fost rezidentul unui club legendar, Kristal. Ai fost invitat la marile evenimente techno de la Off Sonar până la BPM. Cum e să fii DJ în România? A existat vreun moment în care ai vrut să renunți?


Este frumos, sunt onorat să fiu printre primii DJi din România care au deschis granițele pentru ceea ce a însemnat piața de gig-uri din internațional. Totodată îi felicit si pe colegii mei de breaslă, împreună am pus România pe harta muzicii electronice si asta a contat foarte mult pentru o regiune din Estul Europei, care nu avea așa multă deschidere.

 

Viața de DJ este cu ups and downs, însă la a renunța nu m-am gândit vreodată, ar însemna să îmi reneg toată munca, pasiunea și devotamentul pe care îl am pentru această meserie.

Pare că ești adeptul unei fuziuni de genuri muzicale, dar care este stilul tău favorit?


Abordarea mea este eclectică, nu am un stil anume. Îmi place să mixez diferite stiluri muzicale. De la tech la house, de la minimal la electronic. Imaginația este importantă! Îmi place să îmi fac edituri din zona de hip-hop, sunt mare fun. Puțini știu că în copilărie am fost break dancer și abordam zona de hip-hop în fostul Malibu de la malul Mării Negre. Susțin si generația tânără, merg de la retro la future si așa mai departe, totodată apreciez producătorii tineri și talentați și cred că succesul vine din adaptare și perseverență, nu dintr-un anumit stil.

Ce face ca scena muzicii electronice să fie specială și unică?


DJii se hrănesc în general cu energia pe care oamenii o transmit. Fără public nu ai pentru cine să performezi, iar fără vibe-ul acestei nișe de ascultători nu am fi atât de motivați să dăm mai mult, să fim mai buni și pentru asta sunt mereu recunoscător urmăritorilor mei fără de care nu aș fi ajuns atât de sus.

Dacă ai putea să schimbi ceva în această industrie, ce ai vrea să schimbi?

Mentalitatea! De câțiva ani buni fuzionez cu piața din internațional si pot să recunosc că am primit enorm de mult sprijin si tone de încurajări. Surprinderea cea mai mare a fost atunci când am realizat că toți colegii mei din internațional se sprijină, se ajută, se îndeamnă la mai bine, fac colaborări etc. La noi competiția este văzută și tratată ca pe ceva distructiv. La începutul anului am deschis propriul meu label “Take Notes”, pe care l-am gândit pentru tinerii DJ la început de carieră. Pe mine m-a ajutat enorm tot ceea ce am văzut, am auzit și mi-am notat. Acum este rândul meu să dau mai departe din lecțiile învățate.

După doi ani de pandemie, în care industria de evenimente a fost pusă pe pauză, lumea s-a deschis, e liber la petreceri și evenimente. Care sunt planurile tale pentru această vară?

Pot să spun că oamenii se distrează mai intens de când cu revenirea la normal. Avem planuri multe, calendarul este plin și nu pot să fiu decât fericit. Sunt plecat în Ibiza, dar mă întorc pentru festivalul Neversea în Constanța, apoi avem o altă oprire în Ibiza după care urmează Croația, Turcia, Dubai, Grecia, Corfu, Music on Paris, Untold, Sunwaves și multe alte plecări în toată lumea.

Rate this post

Leave a comment