New music from underground DJs that you had fun with at UNTOLD and Neversea

Muzică nouă de la DJi underground cu care te-ai distrat la UNTOLD și Neversea

House, deep house, techno, sunete dark, fresh sau melodice, voci minunate, versuri profunde, de speranță, încredere, dragoste, dezamăgire, rătăcire… toate au fost compuse în prima parte a acestui an de DJ-i underground pe care i-ai văzut la UNTOLD sau Neversea.

DJ-ul și producătorul sud-african Black Coffee a lansat în februarie un super album – ,,Subconsciously”, o călătorie muzicală house care a luat naștere anul trecut, în primul an de pandemie.

Supranumit în locurile natale The Godfather of House, Black Coffee a pus mult suflet în acest album inspirațional, care conține 12 piese și colaborări uimitoare cu alți artiști, printre care Diplo și Elderbrook, Celeste, Usher, Pharell Williams și RY X.

Din cele 60 de minute de magie de pe albumul ,,Subconsciously”, 3 minute și 19 secunde aparțin fabuloasei compoziții ,,Never Gonna Forget You”, produsă împreună cu Diplo și Elderbrook. Melodia cu vibe de vară și versuri de dragoste cântate de Elderbrook a depășit rapid un million de vizualizări pe Youtube.

Minunata voce caldă a lui Celeste, cântăreața din Marea Britanie care a devenit a cincea artistă care a ocupat sondajul Sound of… creat anual de BBC și a câștigat Rising Star Award la Brit Awards în același an – 2019,  se aude pe ultimul album al lui Black Coffee. Cei doi au lucrat împreună pentru angelicul cântec ,,Ready for You”, în care Celeste își cântă dragostea pe ritmuri subtile, fresh și calde marca Black Coffee. Presa internațională de specialitate vorbește ca este una dintre cele mai frumoase piese de pe album.

Celeste a mai colaborat în trecut cu Avicii, Tieks și Real Lies, iar în acest an și-a lansat propriul album – ,,Not Your Muse”, cu care a debutat direct pe locul 1 în topul albumelor din Marea Britanie.

Revenind la Black Coffee, un sound house mai comercial, cu inserții R&B și latino, foarte fresh vine din colaborarea DJ-ului sud-african cu Usher. Piesa ,,LaLaLa” merită cu siguranță un loc de cinste în topurile radio, după cum au scris și fanii pe Youtube.

 

Vocea sensibilă a cântărețului australian RY X transmite multă emoție în track-ul creat de Black Coffee – Fallin’. Un house sensibil, care îți atinge sufletul.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ebA0cq4lb3A&ab_channel=SamvanDaele

Întregul album ,,Subconsciously”, care a fost promovat și pe ecranele din Times Square, New York, poate fi ascultat aici .

Superstarul techno Paul Kalkbrenner, care face show-uri senzaționale oriunde merge – Tomorrowland, UNTOLD, Lollapalooza, Sonar și toate evenimentele de top din lume la care participă, este, la rândul lui, pe val artistic. În 2020 a lansat single-ul ,,Parachute” si EP-ul ,,Speak”, iar în acest an, o nouă piesă hipnotizantă.

Cu o lună și puțin înainte să i se nască cea de-a doua fiică, DJ-ul și producătorul german, care trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu românca Simina Grigoriu, a lansat în ianuarie track-ul ,,Graf Zahl”.

Un sound techno pur, curat, care aduce aminte de piesele de pe albumul său genial Berlin Calling, și care conține, în același timp, amprente noi marca Paul Kalkbrenner, un bass line fascinant și o voce deosebită.

,,Graf Zahl” este o adevărată călătorie muzicală în universul Kalkbrenner, iar videoclipul este ancorat în realitatea de toate zilele în care trăim de peste un an, de când a venit pandemia. Clipul conține imagini surprinse pe camerele de supraveghere din Berlin, cu oamenii care merg pe străzi, purtând măști, după carantina care ne-a schimbat viețile tuturor.

Dar să rămânem cu un vibe bun și să ne amintim de magia pe care germanul a făcut-o în 2019 la scena Galaxy de la UNTOLD:

Genul trance s-a îmbogățit și el în acest an cu o piesă nouă de la celebrul DJ americano-german Markus Schulz. ,,Not afraid to fall” este un track sensibil, cu sound-uri care te îndeamnă la visare, speranță și încredere. În plus, piesa lansată la finalul lunii ianuarie conține și frumoasa voce a Christinei Novelli, vocalistă și DJ din Marea Britanie.

Markus Schulz s-a declarat de nenumărate ori îndrăgostit de România și de frumoasa lui soție româncă Adina Butar, cu care trăiește o minunată poveste de dragoste de câțiva ani. Unul dintre festivalurile lui preferate este UNTOLD și cu siguranță fanii abia așteaptă să îl vadă și să îi asculte din nou seturile live, incluzând noua piesa ,,Not afraid to fall”.

Un cântec nou a fost propulsat în lume în acest an și de Jan Blomqvist. Pe 19 februarie, artistul din Germania a lansat un remix al piesei ,,Roller Coaster”, creată de Mako. Artistul american l-a rugat pe DJ-ul și producătorul german să se joace cu melodia lansată anul trecut, iar dorința i-a fost îndeplinită. Blomqvist și-a pus și el amprenta vocală alături de vocea lui Mako, a adăugat sunetele sale specifice de deep house și undă verde la visare și a rezultat un super remix.

https://www.facebook.com/blomqvist.music/videos/227796325679582

Track-ul a fost difuzat în premieră la BBC Radio 1 chiar în ziua lansării, iar la 5 zile distanță, a depășit 100.000 de ascultări pe Spotify.

2020 a fost un an plin pentru Jan Blomqvist, cu lansări peste lansări de EP-uri și single-uri. Pe rețelele sociale, fanii îi scriu că abia așteaptă un nou album, poate chiar în acest an.

5/5 - (2 votes)

Leave a comment