Mizuno Wave Rider 1S – adidașii chunky ideali pentru party

Când spui Mizuno, mintea îți fuge inevitabil spre adidașii ăia pentru alergare ce parcă nu se rupeau niciodată. Brandul japonez a fost fondat în Osaka în 1906, compania investind cantități uriașe de energie și inspirație de-a lungul istoriei sale grandioase pentru proiectarea încălțămintei, a îmbrăcămintei și a echipamentelor pentru aproape orice fel de sport pe care ți-l poți imagina.

Produsele Mizuno sunt faimoase pentru faptul că beneficiază de măiestria niponă tradițională și de tehnologia inovatoare, trecând cu brio testul timpului.

După ce decenii întregi le-a furnizat sportivilor echipamente de înaltă calitate, Mizuno și-a propus să intre definitiv și în sufletele sneakerheadșilor de pretutindeni. 1998 este anul în care a fost lansată seria Mizuno Wave Rider, una dintre cele mai longevive linii de pantofi care a fost produsă de orice companie de încălțăminte pentru sport.

Ai putea să te întrebi ce îmbunătățiri pot fi aduse unor pantofi care an de an beneficiază de noi și noi upgrade-uri. Ei bine, la 20 de ani distanță, experții în streetwear ai companiei japoneze au lansat modelul Wave Rider 1, model sport-casual care e normal să te lase cu gura căscată și, totodată, să te convingă să-l porți cu mândrie și încredere la orice festival. E vorba de Mizuno, deci maratoanele de dans sunt chiar recomandate, confortul fiind asigurat.

Fiind un model Chunky multicolor, partea superioară vine cu un amestec echilibrat de piele întoarsă  turcoaz și portocalie, combinată cu material textil de culoare gri, pentru un aspect deosebit, care captează privitile celor din jur. Ăsta e modul în care producătorul japonez își exprimă stilul unic raportat la modelele contemporane existente deja pe piață. Un throwback inspirat după modelele clasice de încălțări sport ale anilor 90, Wave Rider 1S reprezintă o personificare a stilului și a spiritului companiei nipone.

Nu lipsesc logo-ul mare pe partea laterală, un element caracteristic pentru Mizuno, dar nici elementele reflectorizante (în zona șireturilor n.red.), pentru a sublinia tipologia de running-shoe păstrată de compania din Osaka și răspândită majorității modelelor lansate de-a lungul timpului. Logo-ul lateral mare e de culoare mai închisă decât restul elementelor orange de pe pantof, combinația astfel rezultată fiind plăcută privirii.

Talpa albă, din spumă, include un detaliu interesant, asemănător valurilor marine, un element estetic tipic încălțărilor Mizuno. Tehnologia Mizuno Wave este soluția universală care garantează o purtare stabilă și o amortizare dinamică a efortului mai mare. Pebax este denumirea materialului folosit în tălpile acestor adidași, deoarece oferă rezistență excepțională.

Rezultatul?

Șocul fiecărui pas este distribuit pe toată platforma, reducând riscul de rănire a piciorului în timpul mișcărilor mai bruște sau a alergatului. Modelul Wave Rider 1S oferă astfel o excelentă combinație de amortizare și stabilitate.

Într-un interviu acordat presei americane, fondatorul Solebox și, totodată, designerul de sneakers Hikmet Sugoer se întreba „de ce nu poate un pantof destinat performanței sportive să fie și la modă atunci când e purtat pe stradă?”. Tot el răspundea că modelul Wave Rider 1S reprezintă ”încălțăminte confortabilă, cu tehnologie de ultimă oră integrată, iar dacă cineva decide să nu îi folosească pentru sport, ci să îi poarte în viața de zi cu zi sau, preferabil, într-un club, la dans… atunci cu atât mai bine!”.

Iată, deci, că și aspectul acesta ar confortului acordat celor ce aleg să petreacă pe muzică electronică a reprezentat unul din țelurile designerilor atunci când au lucrat la acest model.

Pe SneakerIndustry.ro găsești acest model la reducere, de la 529 de lei la 370 (CLICK AICI), fiind disponibile mărimi de la 40 în sus. Modelul este unisex, așadar nu ne-ar mira să obsevăm acest model atât în picioarele fetelor care dansează la vreun party, cât și în cele ale tipilor care aleg să uite de durerea de picioare după ore bune de dans. Suntem optimiști și ne gândim în perspectivă, în ideea ca la un momentdat party-urile vor reveni în viețile noastre. Primul party adevărat, liber, trebuie să ne găsească pregătiți! 

Leave a comment