Life before music

Viața înainte de muzică. Ce au studiat și muncit artiștii înainte să ajungă DJ-i de succes

 

Au nume sonore și cariere de succes în muzică, au călătorit și au bifat scenele celor mai mari cluburi, petreceri și festivaluri din lume, au încântat și fascinat, de-a lungul anilor, sute de mii de oameni cu show-urile lor. Dar până să ajungă aici, unii artiști au parcurs alte drumuri profesionale. În timp au descoperit noi pasiuni, pe care le-au urmat și care i-au adus unde sunt acum.
Înainte să devină regele trance-ului, Armin van Buuren și-a luat diploma în avocatură, dar nu a mers mai departe cu profesia, pentru că a ales muzica. Don Diablo a studiat jurnalismul, dar apoi a făcut muzică, iar acum se numără printre primii 10 DJ-i ai lumii, potrivit DJ Mag. În schimb Pete Tong chiar a fost jurnalist și a scris pentru reviste, până a trecut la muzică și emisiunile de la BBC Radio. Să vedem ce alegeri au făcut și artiști din zona underground.

 

NINA KRAVIZ

Pe locul 66 în Top 100 DJ Mag 2019, rusoaica Nina Kraviz este una dintre cele mai apreciate artiste din lumea techno. Născută în Irktusk, Siberia, Nina nu își dezvăluie vârsta, în schimb se menține într-o formă excelentă și e mereu plină de energie. Deși a studiat medicina dentară la Moscova și a și practicat-o pentru o perioadă, atracția pentru muzică a fost mai puternică. Ziua lucra la spital, iar noaptea punea muzică în cluburi.

În 2007, pasiunea Ninei a devenit oficial și munca ei. A făcut parte din trio-ul MySpaceRocket, cu care a lansat un track deep house intitulat ,,Amok”, care conține vocea ei. În 2008 a început să pună muzică în clubul Propaganda din Moscova, iar un an mai târziu a hotărât să își vadă singură de drum.
În 2009 și 2010, a lucrat cu labeluri din afara Rusiei și a lansat două track-uri celebre ,,Voices” și ,,I Am Gonna Get You/Pain in the Ass”. Astfel a ajuns o adevărată atracție pe scena muzicii dance din afara Rusiei. În 2011, a lansat primul single vocal Ghetto Kraviz și în 2012 a apărut primul ei album – REKIDS. De-a lungul timpului, piesa Ghetto Kraviz a fost extrem de apreciată și remixată de nenumărate ori.

În 2014, a fondat labelul Trip, din care fac acum parte zeci de artiști.
În 2018, Nina Kraviz a fost DJ numărul 1 în lume cu cele mai multe apariții live, 35 de performance-uri de festivaluri, potrivit unui raport realizat de site-ul Festicket. În același an, starul techno din Rusia a mixat seturi speciale pe Zidul Chinezesc din China și în Turnul Eiffel din Paris.

Nina Kraviz se numără printre primele femei care au reușit să ajungă headlineri. Amprenta ei techno infuzată cu ghetto house, old-school hardcore, footwork, trance, acid și drum&bass este inconfundabilă și atrage fani din toată lumea. Rusoaica a făcut ani la rând înconjurul planetei și de fiecare dată a lăsat mărturii unice în urma ei. Exemple sunt toate cluburile și festivalurile pe care le bifează – printre care Tomorrowland, Junction 2, Ultra Music Festival din Buenos Aires, Exit Festival, Lollapalooza Stochholm, UNTOLD, Neversea și multe altele. În pandemie, artista a scris pe rețelele sociale că îi e dor să se plimbe iar prin lume și să mixeze în fața oamenilor.

 

SOLOMUN

Celebrul Solomun are și el un parcurs interesant. S-a născut în Bosnia și Herțegovina, dar a crescut în Germania. Când era mic, părinții săi au decis să se mute în Hamburg și să trăiască acolo. Când a crescut, a muncit o perioadă cot la cot cu tatăl său în construcții, apoi a renunțat la acest domeniu. Și-a dat seama că este pasionat de filme și filmări, așa că a pornit pe acest drum.

A muncit mult și a înființat o mică firmă de producție alături de câțiva prieteni. Cu drag și voie bună, gașca realiza scurt metraje. După aproape 5 ani de producție, Solomun a îndrăznit să mai facă un pas în afara zonei de confort. Vărul său i-a deschis atracția către lumea muzicii, cu fiecare casetă pe care i-o aducea cadou când îl vizita și cu fiecare ieșire în club. Solomun a început apoi să își cumpere vinyluri și să descopere o lume nouă. A învățat de la un prieten cum să producă muzică și la 23 de ani a început să-și creeze propriile piese. În același an în care a devenit producător – 2005, Solomun a înființat cu partenerul său Adriano Trolio labelul Dynamic, motto-ul fiind ,,Do it yourself”.

A ajuns însă în atenția lumii întregi în 2011, când s-a jucat cu piesa ,,Around” de la Noir & Hayze, iar Resident Advisor a catalogat-o ca fiind remixul anului. În 2012 a fost numit DJ-ul anului de revista Mixmag . Au urmat numeroase premii, gig-uri, rezidențe în Ibiza, înființarea unui alt label și chiar deținerea unui club faimos din Hamburg.
Cu producțiile sale unice, deep house, Solomun a câștigat de patru ori la DJ Awards premii pentru Best Producer și Best Deep House DJ.

DIXON

Până să devină DJ, în tinerețe Dixon își trasa o carieră în sport. Pentru o perioadă, a fost fotbalist și a jucat la nivel național pentru echipa est-germană din Berlin. O accidentare serioasă i-a afectat însă genunchiul și a decis să renunțe la fotbal.

S-a îndreptat către muzică și a început să pună techno în cluburile din Berlin, la începutul anilor ‘90. În ‘96 a lansat un single, apoi a început să remixeze piesă dupa piesă. În timp, de la techno a trecut la deep house, stil cu care a devenit tot mai popular. 4 ani la rând, între 2013 și 2016, a fost nominalizat DJ-ul numărul 1 de Resident Advisor. Presa din Germania a scris de nenumărate ori că Dixon și labelul său Innervisions au schimbat scena muzicală din Berlin, trecând de la un stil la altul și aducând în centrul atenției muzica house, după ani întregi în care industria a fost dominată de minimal și techno.
În 2018, Dixon a fost inclus în jocul Grand Theft Auto Online, ca DJ de club.

DJ-ul și producătorul german a cochetat și cu industria fashion. În 2017, a lansat labelul ,,Together We Dance Alone”, prin care a lansat mai multe colecții de haine. În prezent, pe lângă magazinul online, există și magazine în Los Angeles, Berlin și Paris.

 

RICHIE HAWTIN

Una dintre cele mai importante figure de pe scena techno de azi, englezul Richie Hawtin a lucrat la un magazin de închiriat casete video, după care și-a pus un șorț pentru a lucra în lanțul McDonalds. De la casete video cu filme pentru adulți la burgeri, Richie Hawtin a reușit să se transforme într-unul dintre cele mai mari nume din cultura techno.

A avut și aliasuri – Plastikman și F.U.S.E sunt printre cele mai cunoscute, a creat labeluri și evenimente, iar presa internațională l-a catalogat ca fiind un pionier în muzica electronică. A câștigat de trei ori premiul pentru Best Techno DJ și un premiu pentru Outstanding Contribution din partea AIM.
În 2015, Hawtin a obținut un doctorat onorific în tehnologia muzicii, iar un an mai târziu și-a lansat propria companie de tehnologie muzicală – PLAYdifferently. Primul produs a fost un mixer, MODEL-1, care a fost folosit de maeștri precum Carl Cox, Jamie Jones și Loco Dice.

 

GIANLUCA VACCHI


Gianluca Vacchi a fost un om de afaceri de succes si a făcut milioane de euro, în companiile familiei sale. La 45 de ani a renunțat la afaceri și s-a îndreptat către social media, unde a început să posteze video-uri cu el cum dansează.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi)


A strâns milioane de fani și a atras inclusiv atenția unor artiști. Așa a ajuns să apară în videoclipul piesei ,,Mi Gente” a lui J Balvin.
N-a fost mult și de la dans, Gianluca Vacchi a ajuns la… muzică. S-a distrat pe ritmuri latino cu nume celebre din industrie, iar în timp și-a dezvoltat propriul stil electronic, cu inserții latino, trompete și nu numai. Este o adevărată aparație care face mereu senzație în cluburi și la festivaluri, inclusiv în România. În 2019 a făcut un super show la Neversea.

 

Rate this post

Leave a comment