Japian: ”Techno este un gen care te duce ‘departe’, iar pentru asta visuals-urile sunt foarte importante”

Pentru sâmbătă noapte ne-a fost pregătită o petrecere de pomină la fosta uzină Foto din cartierul Unirii. Laboratorul de Techno 5 ni-i va aduce în prim plan pe Vid aka Egal 3, Resa și iON.

Spectacolul de visuals care va completa întregul peisaj ”petreceristic” poartă semnătura lui Adi Gâlcă sau, Japian, cum îl știe toată lumea. Dealtfel, el e responsabil cu întreținerea atmosferei vizuale pentru toate evenimentele marca AVimag, găzduite de clubul AVi sau de uzina Foto.

Deoarece culorile, luminile și personajele halucinante ce dansează cu noi pe ritmul impus de artiștii aflați în spatele platanelor se numără printre elementele care ne rămân în minte după fiecare petrecere, am decis să-l cunoaștem mai bine pe cel care ne pune, practic, aceste amintiri pe tavă. Nu veți găsi mulți târgumureșeni ca el, iar valorile locale trebuiesc onorate cum se cuvine!

AVimag: Salut, Adi! Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Lumea vrea să-l cunoască pe omul din spatele visualsurilor de la AVi și Foto 🙂

Hey, asta e o întrebare interesantă, ce îmi oferă posibilitatea să generalizez activitatea mea privind materialele video, muzica, petrecerile etc. Gâlcă Adrian este numele meu, însă la petreceri majoritatea îmi dă tag cu Japi/Japian ^_^.

În timpul săptămânii predau cursuri de înot, iar în timpul liber, în special în weekend, îmi dedic timpul activităților care includ arta audio-vizuală, am să explic această latură în rândurile de mai jos.

AVimag: Ce programe folosești? Sunt softuri speciale?

Primul soft pe care l-am utilizat a fost Resolume, cu ajutorul căruia am făcut un amestec de materiale și mici modificări la nivel de scenă. Mai târziu am trecut la un soft mai complex, TouchDesigner (https://www.derivative.ca/), la recomandările lui Cote (unul dintre artiștii pe care și astazi îi urmăresc îndeaproape).

https://www.facebook.com/avimag.net/videos/t.100001838263091/1445051778859670/?type=2&video_source=user_video_tab

AVimag: Colaborezi cu AVi de mult timp, care crezi că e spectacolul de visuals care le-a rămas întipărit în minte fanilor prezenți la partyuri?

Cred că petrecerea cea mai reușită ca suprafață și material a fost LDT 4, care a avut loc de curând la fosta uzină Foto.

AVimag: Din punctul tău de vedere, cum ai descrie un spectacol reușit de visuals comparativ cu unul eșuat?

Aș putea descrie o petrecere și cam atât, pentru că, din fericire, nu am avut parte de petreceri nereușite.

Spectacolul este reușit atunci când lumea se distrează împreună cu artistul și de ambianța creată de visuals. Cea mai neplăcută întâmplare cu care m-am întâlnit la o petrecere a fost când un petrecăreț a dat cu mâna în proiector și astfel proiectorul s-a închis.

https://www.facebook.com/avimag.net/videos/1577687615596085/

AVimag: Cât timp durează, estimativ, să pregătești visualurile pentru un eveniment?

Fiecare eveniment te influențeaza diferit, de obicei ai materiale create acasă, iar tu le modifici cu ajutorul programelor în functie de muzica artistului sau alte influențe, iar în general modificarile sunt live.

Timpul alocat pregătirii scenei îți sunt definite de volumul echipamentului folosit și de suprafața de proiectare mapată, fiind vorba, în medie, de 3-4 ore dacă totul este lăsat la aprecierea ta.

Alteori, chiar zile/săptămâni, dacă organizatorul cere exclusivitate în materiale sau ceva custom.

AVimag: Vii de fiecare dată cu ceva nou, neobișnuit. De unde îți găsești inspirația?

Acel nou și neobișnuit ți-l oferă peisajul și locația unde se desfașoară petrecerea. Și pentru că tot am menționat uzina Foto, am să explic ultima petrecere LDT4 unde au urcat pe scenă Scopter, Addo și Suciu.

În setul de materiale video am utilizat multe elemente din domeniul auto-mecanicii, care te plimbau prin legile fizicii. Mai pe scurt, activitatea mecanică a aparaturilor și a calculatoarelor pe care uzina Foto le-a avut în dotare în timpul activității. Bineînțeles totul lua o întorsătură influențată de muzică.

În general, când vezi locația îți faci o idee despre cam ce s-a întâmplat acolo sau ce activitate s-a desfășurat și încerci să readuci în câteva secvențe întâmplările respective. Pe scurt, te folosești de ce ai, dacă ai un punct de plecare restul vine de la sine.

https://www.facebook.com/avimag.net/videos/1575708285794018/

AVimag: Cât de importante sunt spectacolele de visuals pentru un party de techno?

În cadrul unei petreceri techno sunt mulți factori care influențează petrecăreții și îi fac să se bucure de tot ceea ce îi înconjoară, de la muzică și pana la visuals, care trebuie să aibă o paletă de culori atent aleasă.

Techno (am să mă rezum la minimal) este un gen care te duce ‘departe’, iar pentru asta visualele sunt foarte importante deoarece să îmbină o formulă audio-vizuală, formulă cu ajutorul căreia te deschizi la o petrecere și te simți cu adevărat bine. Aș putea spune că asculți muzica cu ochii.

Visualele mai au un aspect foarte important atunci când, la un eveniment, reușesti să scoți în evidență niște elemente 3d sau alte elemente cărora le poți da ‘viață’ și se crează o iluzie optică neobișnuită.

AVimag: Toată lumea a fost impresionată de visualsurile de la ediția trecută a LDT. Ce le-ai pregătit sutelor de technoheads care vor fi prezenți la Foto sâmbăta viitoare?

Pentru moment ascult muzica celor 3 artiști, iON, Resa și Vid, după care voi încerca să îmi creez o imagine cu ajutorul seturilor în combinație cu Uzina Foto. Va fi un fel de ‘Close Encounters of the Third Kind’!

Îți mulțumim pentru timpul acordat și abia așteptăm să vedem ce ne-ai pregătit pentru LDT5!

Ne așteaptă, deci, o petrecere pe cinste sâmbătă la Foto, nu doar muzica de calitate fiind motivul pentru care sute de technoheads vor dansa toată noaptea.

Ți-ai luat biletul la party? Acestea costă 25 de lei în avans, respectiv 35 de lei la fața locului, în noaptea evenimentului. Sfatul nostru e să vă grăbiți în a vă achiziționa biletele, pentru a fi siguri de accesul în Laborator. Numărul biletelor este limitat!

Pentru a intra în posesia brațărilor de acces la evenimentul de sâmbătă trebuie să luați legătura cu reprezentanții PR ai clubului AVi –>> Alex Ramadan, Mara Nemeș, Andreea Achim, Cristina Cioci (J’ai Bistrot), Matyas Mar, Scurtu Daniel sau să trimiteți un email la PR@avimag.net în acest sens.

Prioritate pentru obținerea brățărilor de acces au persoanele care se regăsesc în baza noastră de date.

Astfel, vă recomandăm să vă arătați disponibilitatea pe eventul LDT5 de pe Facebook. Ne rezervăm dreptul de a ne selecta propria clientelă.

Rate this post

Leave a comment