Iorgovan: ”Un party e reușit atunci când mulțimea devine un “întreg” uniform care se mișcă pe ritm alături de DJ”

Se anunță un sfârșit de săptămână nemaipomenit la AVi, deoarece cultura techno va fi promovată pe axa Mureșului. Nu a județului, ci a râului cu același nume. Am cules trei dintre cei mai buni DJ din orașe traversate de Mureș și le-am pregătit pupitrul din AVi pentru a-și pune în valoare talentul. iON, Bread&Butter și Iorgovan promit un show total și o noapte albă vineri, la care prezența e obligatorie!

Și pentru că ne avem foarte bine cu băieții de la ABC, promitem să vă facem cunoștință cu toți, rând pe rând. Someșan a fost primul, Herck și Bread&Butter urmează în scurt timp, iar până atunci îl vom cunoaște mai bine pe Iorgovan.

AVimag: Mersi că ai acceptat invitația noastră, Bogdan. Publicul AVi vrea să te cunoască mai bine.
Povesteşte-ne puţin despre începuturile tale în muzică.

Iorgovan: Salut, mulțumesc și eu pentru invitație. Începuturile mele în muzică au avut loc la vârsta de 4 ani, când am descoperit colecția impresionantă de casete ale verișorului meu :))

A urmat o perioadă în care m-am familiarizat cu genurile muzicale și am rămas cumva fascinat de partea electronică a muzicii (aici aș vrea să amintesc Depeche Mode).

Pe la mijlocul anilor 2000 fascinația pentru anumite patternuri muzicale m-a împins să descopar noi frontiere, încercând să le imit cu ajutorul unor programe de compus muzică. Între anii 2006 – 2009 a fost o perioadă “moartă” din punct de vedere al muzicii electronice arădene iar acest fapt ne-a motivat să organizăm petreceri cu un caracater restrâns. Tot în acea perioadă am început să mixez.

AVimag: Când ai simțit pentru prima dată că trebuie să fii DJ și când ai simțit pentru prima dată cu adevărat că… ești DJ?

Iorgovan: Prin 2009 petrecerile au căpătat amploare, iar acest fapt m-a responsabilizat în direcția pupitrului. Prima dată când am simțit că sunt dj a fost dupa mulți ani de tatonare în care am avut dezamăgiri și bucurii deopotrivă.

AVimag: Ai participat la o sumedenie de evenimente, poţi nominaliza câteva care ţi-au rămas realmente în suflet? La Arad ați făcut party chiar și-n gară 🙂

Iorgovan: Aș vrea să amintesc aici evenimentele ABC la Filarmonică, ABC la Teatru, ABC la Ziridava, ABC la Gară, ABC la Bazin, ABC la Aeroport.

AVimag: Cu siguranţă sunt unii artişti care te-au influenţat sau pe care îi placi în mod deosebit. Ni-i poţi enumera pe cei mai importanţi dintre ei?

Iorgovan: Cei care m-au facut sa iubesc muzica electronică din ultimii ani sunt foarte mulți, însă aș vrea să-i mentionez pe Livio & Roby, Raresh și Vilallobos. Consider că sunt artiștii care dau dovadă și în prezent de o tenacinate și energie debordantă, iar acest lucru m-a făcut să-i îndrăgesc cel mai mult de la bun început.

AVimag: Care sunt artiștii cu care ți-ai dori să faci un B2B și încă nu ai avut ocazia?

Iorgovan: Raresh și Villalobos :))
Cu Livio și Roby pot să spun că am împărțit deja pupitrul.

AVimag: Cum ai descrie, pe scurt, scena electronică din România? Ce asemănări ai găsit între *noi* şi *ei*, odată cu gigurile tale din afara ţării?

Iorgovan: Este evident că scena electronică din România a avut parte de toată atenția în ultimii ani. Aș descrie stilul românesc ca fiind unul fresh, groovy, misterios și hipnotic.

Diferența dintre noi și ei nu prea există când vine vorba de public. Oamenii care ascultă genul acesta de muzică emană un vibe pozitiv indiferent de naționalitate.

AVimag: Care consideri că sunt condițiile principale pentru ca un party să fie reușit, din perspectiva ta, desigur, adică din spatele pupitrului?

Iorgovan: Consider că un party este reușit atunci când mulțimea devine un “întreg” uniform care se mișcă pe ritm alături de DJ.

AVimag: Visezi să pui muzică la un festival anume? Care ar fi acela?

Iorgovan: Fiecare festival are personalitate. Mi-ar plăcea să pun muzică oriunde.

AVimag: Ai vreo piesă care consideri că reflectă stilul tău în momentul de față? O poți nominaliza?

Iorgovan: Halo Varga – Future (David Gtronic Remix)

AVimag: Ce le-ai pregătit fanilor tăi care vor fi prezenți la AVi?

Iorgovan: Voie buna și zâmbete. Aș vrea să mentionez că voi împărți pupitrul alături de prietenul și colegul meu Mihai Moldovan aka Bread & Butter. (n.red. cu care vom sta la povești în viitorul apropiat, în completarea seriei de interviuri cu membrii ABC :D)

AVimag: Îți mulțumim pentru timpul acordat și ne vedem în weekend!

Iorgovan: Mulțumesc și eu, abia aștept să ne revedem!

Evenimentul este  limitat la 80, în concordanță cu normele I.S.U.

►Clubul AVi este cu circuit închis, dedicat strict celor ce iubesc ARTA, știu să aprecieze și totodată dețin cunoștinte despre CULTURA muzicală TECHNO.

►Participarea la eventurile marca AVi echivalează cu acceptarea Regulamentului de Ordine Interioară (R.O.I).

Sunteți gata, deci, de o petrecere de pomină? Pentru a intra în posesia brațărilor de acces la evenimentul de vineri trebuie să luați legătura cu reprezentanții PR ai clubului AVi –>> Mara Nemes , Andreea Achim (J’ai Bistrot), Scurtu Daniel sau să trimiteți un email la PR@avimag.net în acest sens.

Rate this post

Leave a comment