Kay Ross ph
 
 
 
Kay Ross ph

Interviu cu Resa

Salut, Resa! Am pregătit un set de intrebări pentru fanii tăi, ai muzicii techno și, desigur, pentru vizitatorii AVimag.net. Ești pregătit? :

Resa: Da, întotdeauna.

Să-i dăm drumul!
Povestește-ne un pic despre începuturile tale în muzică. Suntem convinși că fanii tăi vor să afle ce te-a determinat să te apuci de muzică.

Resa: Primul meu contact cu muzica electronică relevantă a avut loc în perioada liceului, undeva prin clasa a 10-a, aveam vreo 16 ani. Dădusem de un mix de-a lui Tomasan, auzisem pentru prima oară muzică electronică underground într-o formă foarte finuță și inteligentă, mi-a plăcut imediat și am început să aprofundez. Urmăream foarte mult scena din UK. Am avut norocul să ascult și să cunosc artiști din Târgu Mureș iubitori de muzică electronică de calitate. La 17-18 ani am început să pun muzică la petreceri mici pe plan local, organizate de mine și câțiva prieteni, mi-a plăcut instant și am zis că în felul ăsta aș vrea să mă exprim. Prima mișcare importantă și punctul în care am început să îmi formez o perspectivă mai matura în toată treabă asta a fost conceperea proiectului 180, de unde totul a decurs natural.

Care e cea mai importantă realizare a ta pe plan muzical? Evenimentul cel mai important la care ai participat, colaborarea cu un alt artist sau materialul produs de care ești realmente mândru 🙂

Resa: Nu aș putea să trag  linie și să spun care ar fi cea mai importantă realizare, au fost multe momente frumoase și importante pentru mine, de la petreceri memorabile, un podcast pentru RTS FM Cluj transmis din Gazette până la primul meu release, mai exact o piesă făcută în colaborare cu un prieten de-al meu din Brazilia, Katu cu care voi împarți pupitrul pe 14 septembrie în Club Control, în București.

Avi e cel mai important club din Târgu-Mureș, templul muzicii electronice pe plan local, fără să ne fie teamă că exagerăm în vreun fel. Ce inseamnă Avi pentru ține?

Resa: Într-adevăr! Avi păstrează orașul pe hartă în materie de nightlife/clubbing și o face bine. Pot să afirm fără nici o reținere că în Avi mă simt cel mai bine punând muzică, un adevărat templu al culturii muzicii electronice.

Cum ai descrie publicul tipic al petrecerilor de techno cu care te-ai ”lovit” de-a lungul carierei tale?

Resa: Oameni dornici de distracție, curioși, nu aș putea să fac o descriere generală, am văzut tot felul de oameni, din medii diferite, cu mentalități diferite însă tocmai diversitatea face din acest fenomen ceva frumos și deosebit, bineînțeles și în primul rând faptul că se adună toți pentru a dansa și a asculta muzică.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Resa: Vreau să mă concentrez pe producție și să adun cât mai multă muzică, mă gândesc că aș vreas să pornesc un label în câțiva ani, după ce găsesc un sound pe care să îl consider potrivit și îndeajuns de bun.

Cum crezi că va evolua acest stil de viată (e mai mult decât un gen muzical complex) în următorii ani, în condițiile în care atrage din ce în ce mai mulți adepți?

Resa: Scena evoluează și se maturizează constant, o văd ca reprezentând tot un motor cultural cât și un prilej de distracție, însă e important să existe solidaritate și să se vină pentru muzică în primul rând. Cred că se va ajunge în punctul în care acest fenomen va fi considerat ceva normal, va fi acceptat că fiind normal și nu se va mai pune accent pe stereotipuri, hype, “coolness” sau chestii genul. Pot să zic pe scurt că merge totul într-o direcție bună.

Care ar fi piesa care descrie cel mai fidel stilul tău muzical? (Indiferent dacă îți aparține sau nu)

Resa:  Ben Vedren & Pit Spector-Trek

În final, transmite-le câteva cuvinte fanilor tăi și, în general, ai muzicii techno 🙂

Resa : Multă dragoste și să nu se schimbe niciodată.

Îți mulțumim pentru că ai acceptat invitația AVimag 🙂

Resa: Cu mare drag, las și un mic cadou, un fragment auditiv cu această ocazie, o piesă la care am început să lucrez recent.

Succes!

Resa : Mulțumesc!

https://soundcloud.com/resa180

Rate this post

Leave a comment