Incolor: ”Prefer să am în public 10 oameni pe gustul meu, decât 100 cu care să nu mă integrez”

Incolor va fi headliner-ul manifestării muzicale găzduite de AVi în seara de vineri, cu începere de la orele 23.00. Alături de el, Erik, rezidentul clubului mureșean, va oferi o veritabilă lecție de cultură muzicală underground.

Incolor, Andrei Claudiu Anastasiei ,este un nume nou, dar important, al curentului techno românesc, fiind unul din ambasadorii stilului unic și foarte greu de catalogat al muzicii underground din țara noastră.

Impresionant atât în sesiunile de warm-up, cât și la after-uri, bănățeanul a prins rapid rădăcini în mediul pe care-l admira de mic și a ajuns să participe la diverse eventuri alături de artiști foarte cunoscuți publicului ascultător de techno, precum Cezar, Barac, Dubtil, Priku, Gescu, Arapu, Mihigh, Charlie, Suciu, Lilith sau Emi.

Andrei a acceptat invitația noastră și a stat puțin la povești cu noi pentru a-l face mai cunoscut publicului avid de muzică de calitate.

AVimag: Povește-ne puțin despre începuturile tale în muzică. Ai fost mereu pasionat de house sau techno sau ți-a plăcut muzica electronică în general?

Imi amintesc ca inca de prin clasa a 2-a, a 3-a, ascultam hip-hop/rap. In sfera de techno/house am intrat abia pe la sfarsitul scolii generale, aproximativ acum 9 ani. Trecerea a fost relativ usoara si a venit de la sine, probabil din faptul ca ambele se invart in scena underground.

AVimag: Când ai simțit pentru prima dată că trebuie să fii DJ și când ai simțit pentru prima dată cu adevărat că… ești DJ?

In ultima vreme urasc foarte mult cuvantul de “DJ”, probabil pentru ca unii l-au facut sa sune urat.
Nu stiu daca am simtit vreodata ca trebuie sa pun muzica pentru ca mereu am facut-o din placere si din joaca. Probabil din acest motiv n-am ajuns nici foarte sus, pentru ca tratez superficial acest lucru. Mai ales legat de productie, lucrez foarte foarte putin si doar atunci cand ma ia cheful. Spre exemplu altii fac asta cateva ore zilnic, eu poate o fac cateva ore lunar, din pacate.

14369937_1415283525152840_7857722480861442003_n
AVimag: Care consideri că sunt condițiile principale pentru ca un party să fie reușit, din perspectiva ta, desigur, adică din spatele pupitrului?

Cel mai important lucru pentru mine il reprezinta publicul. Prefer sa am in public 10 oameni pe gustul meu decat 100 cu care sa nu ma integrez. Apoi un alt lucru important este, bineinteles, sunetul.

13533007_1348261405188386_7166160200185370258_n

AVimag: Ai mai întâlnit o atmosferă tipică celei din România prin locurile în care ai pus muzică?

Inca nu am apucat sa pun muzica in multe locuri din strainatate dar publicul romanesc se detaseaza clar de cel strain (in modul bun). Pot spune ca ultima mea experienta din strainatate a fost chiar dubioasa.

AVimag: Care crezi că sunt principalele atuuri care fac din scena românească de techno una dintre cele mai apreciate la nivel mondial?

Sunt o persoana care apreciaza foarte mult bunul simt si cred ca publicul romanesc s-a cizelat in ultima vreme. Bineinteles ca inca mai avem mult de lucrat la acest aspect dar in raport cu strainii cred ca suntem mai „linistiti” la petreceri (dar mai hateri din pacate). Un alt lucru de mentionat este faptul ca ne-am creat un sound unic, un sound care pentru mine este mult mai finut, mai subtil, poate chiar „inteligent”. „”Minimalism is not the lack of something. It’s the perfect amount of something”.
Aici bineinteles trebuie sa multumim in special Sfintei Treimi (RPR) –pentru religiosi )).

13537689_1348261135188413_2304379626058437537_n

AVimag: Care sunt artiștii cu care ți-ai dori să faci un B2B și încă nu ai avut ocazia?

Un b2b este destul de dificil pentru mine in sensul ca trebuie sa ma potrivesc foarte bine cu cealalta persoana pentru a face ceva pe gustul meu. Dupa parerea mea, intr-un b2b trebuie sa existe un punct comun, sa fie genuri asemanatoare, de asemenea sa existe si un respect reciproc (sa nu te bagi peste coleg, sa-i lasi timp destul, etc). Probabil majoritatea ar spune ca vor sa faca b2b cu idolii lor.

AVimag: Ai vreo piesă care consideri că reflectă stilul tău în momentul de față? O poți nominaliza?

Sunt o persoana destul de „paradoxala”, atat in muzica, cat si-n viata reala. Pe de-o parte imi place genul abstract/minimalist, pe de alta parte imi place si cel mai melodios, cu feeling, ritmat, drept urmare o sa-ti pomenesc de 2 piese. Cu siguranta nu sunt cele mai reprezentative dar sunt primele care mi-au venit in cap.

AVimag: Ce proiecte vei întreprinde în viitor?

E un mister pana si pentru mine. De obicei nu planific lucruri si cum spuneam si mai sus, sunt destul de lenes si fac muzica doar cand ma ia cheful.

AVimag: Ai deja o vastă experiență în ceea ce privește DJingul și producția. Poți să le oferi un sfat tinerilor care vor să îți calce pe urme?

Nu ma consider un exemplu bun si nu ma consider in masura sa dau sfaturi insa as putea mentiona un lucru. Daca vor sa faca o cariera din asta, le-as sugera sa faca contrar a ceea ce fac eu: sa lucreze cat mai mult pentru ca asa o sa-si creeze un flow iar munca multa poate sa intreaca chiar si talentul. Insa daca nu le place ceea ce fac, o sa se simta-n muzica.

AVimag: Îți mulțumim foarte mult pentru timpul acordat și te așteptăm cu mare drag vineri la Avi 🙂

Multumesc si eu, abia astept sa ne vedem!

14947723_1743868469271292_6465231896574151832_n

Clubul AVi este cu circuit inchis, strict pentru cei care iubesc ARTA si au cultura muzicala TECHNO.

Accesul la evenimente – este cu caracter privat – e permis strict celor care fac parte din grupul AVimag de pe Facebook, precum și persoanelor recomandate de către membri ai grupului .

Numărul fanilor este limitat la 80, în concordanță cu normele I.S.U., astfel că recomandarea noastră e să vă procurați din timp brățările.

Brățările primite pentru evenimentul de vineri vor fi valabile și pentru cel de sâmbătă, la AVi Rezident Night, astfel că vă sfătuim să nu renunțați la ele și să ne vedem și sâmbătă în aceeași locație. 

► Participarea la eventele AVi echivaleaza cu acceptarea Regulamentului de Ordine Interioara (R.O.I)

 

https://soundcloud.com/decolorat

Rate this post

Leave a comment