Începe ART & The City Festival la Târgu Mureș în acest weekend

Art and The City anunță vernisajul expoziției de grafică, pictură, fotografie si arta conceptuala care va avea loc la Uzina Foto Targu Mures, vineri 23Iulie, începând cu ora 17:00 și care se va întinde pe toata perioada weekendului. 

Expoziția de grup reunește artiști din orașul Targu Mureș și își propune, ca de fiecare data, să aducă în fața targumuresenilor iubitori de arta o oferta culturala moderna si diversificata.

Art and The City a luat naștere în 2017 și a avut prima expoziție în iulie 2018, la inițiativa studioului de creație MiLo. 

Proiectul „Art and The City” este un demers artistic care cuprinde toate ramurile artistice și își propune, în particular, să promoveze arta urbana, acesta este și motivul pentru care îi invitam pe targumureseni sa viziteze Uzina Foto și să admire picturile murale realizate în ultimii 5 ani acolo.

În programul evenimentului vor avea loc concerte, ateliere și un show de improvizație. Artistii prezenti la eveniment sunt: 

Artisti vizuali: 

Briena Mare – Fotografie 

Cristina Grigoras – Pictură

Orsi Benedek – Pictură 

Cultatum – Denis Razvan Sita – Artă Digitală 

Daniel Scurtu – Artă Digitală 

MiLo – Loredana Papp & Mihai Baldean – Artă Digitală 

Oana Alexandra – Artă Digitală 

String Engeneers – Artă conceptuală 

Pe scena vor concerta: 

Mariusescu – DJ set

Mariusescu este un artisti deosebit, ce te poarta prin diferite stari, incepand cu muzica de pe vinyl, ce iti pune picioarele in miscare voia buna si zambetul pe buze, si încheind cu un drum lin ce iti antreneaza spiritull in ritmuri tribale. 

Pont – Dj Set 

poate fi cunoscut pentru cei care frecventau Avicola in anul 2007 el fiind primul dj rezident si de aceasta ocazie il puteti revedea pe scena avi . A aparut pe scena multor locatii din tara cu un playlist complex ales cu foarte multa atentie si accent pus pe diversitate … de la acid pana la tech cu nuante de trip-hop, jazz, funk si afrobeat, breakbeat sau d’n’b. O calatorie de mizica in underground style . 

In cuvintele sale ” muzica electronica e prea complexa ca sa fie reprezentat de doar un stil 

Detour – DJ Set 

Vlej Zsombor Barna sub numele de scenă Detour este un producător/DJ de drum and bass din Sfântu Gheorghe. Proiectul Detour a pornit la începutul anului 2009. În 2011 a ajuns în Cluj Napoca si a început sa mixeze în numeroase cluburi și pub-uri mici din oraș după care

în 2012 a câștigat un concurs de DJ organizat de Boiler Club, premiul fiind un set de warmup pentru legendarii Evil Nine (UK), urmând să-și ocupe locul ca și DJ rezident. Făcând parte din ”familia Boiler” urmase să devină DJ rezident și la festivalul Electric Castle și de atunci a reușit să arate pasiunea și iubirea muzici la fiecare ediție. Pe parcursul anilor lista festivalurilor a crescut, făcând prezența și la Snow Fest (FR), Untold, Vibe, etc, împărțind scena cu artiști cum ar venii Koven(UK) Noisia (NL),Wilkinson (UK), The Freestylers(UK), Stanton Warriors (UK), Fred V & Grafix(UK) și lista continua. În 2018 a început proiectul Liqüid Series cu scopul de a găsi artiști noi și talentati. 

Addo – DJ Set

Addo este unul din artizanii muzicii electronice muresene și se bucură de susținere din partea majorității fanilor muzicii electronice underground din orașul nostru tocmai datorită modului în care se pliază pe energia transmisă de public, servind seturi ce rămân adânc întipărite în sufletul celor ce dansează la evenimente în fața pupitrului.

 

ARTBASTIAN 

ARTBASTIAN este o asociatie cultura cu sediul in Targu-Mures, Transilvania, Romania. 

Instructorul de Chitara SEBASTIAN TATAR a pus bazele acestor cursuri de chitara in 2006 dezvoltandu-le treptat printr-o metoda proprie si originala, ajungand sa fie unul dintre cei mai renumiti instructori de chitara din Romania. In cursurile de chitara marca ARTBASTIAN se invata folosirea instrumentului bazat 80% din timpul unei ore pe exercitii practice aplicate direct pe melodii. Metoda este aplicata pe fiecare elev in parte diferit, cel mai mult conteaza genul muzical pe care acesta doreste sa il invete la chitara.

Artistii care vor concerta in cadrul Art & The City sub numele de Artbastian sunt: 

Mădălina Jucan – clasa a- IX-a . Madalina cântă la chitară de la vârsta de 8 ani si a participat la emisiunea Românii au Talent 2021. 

Jasmine Sipos clasa a -X -a . JAsmine cântă la chitara de vârsta de 12 ani. Bogdan Socol clasa a – VIII – a. Bogdan cântă la chitara de 1 an jumate. 

Anemona Sos clasa a X – Anemona canta la chitara de 3 ani si a participat la emisiunea Xfactor 2021 

Raul Cucueet clasa a VI a Raul cântă la chitară din clasa I-a 

Doru Boantă – clasa a-V-a Doru cântă la chitară de 2 ani. 

Bogdan Cocoară clasa a – V – a Bogdan cântă la chitară de 1 an jumate. 

The Fifth Avenue 

Trupa “The Fifth Avenue” a luat fiinta la inceputul anului 2021 fiind alcatuita din cinci tineri muzicieni, toti elevi ai Liceului Vocational de Arta din Targu Mures.

Pentru inceput repertoriul este format din compozitii existente, functionand ca si un “cover band”, iar pentru viitor preconizand compozitii proprii. 

Cata – tobe

Aris – Bass 

Leo – clape 

Adi – chitara 

Denisa – voce

 

Eduard Alexandru Gavril

 Piano Experience

Eduard sau Edi cum il stiu prietenii, este un pianist Tirgumuresean care momentan este student doctorand in Interpretare si Management Muzical la University of Houston in SUA. A absolvit Liceul de Arta din Tirgu-Mures in 2011, Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca in 2015, iar apoi a trecut Oceanul Atlantic in SUA pentru a-si continua studiile. Prima oprire a fost la Sam Houston State University de unde a obtinut o diploma de masterat in Pian Colaborativ si Muzica de Camera in 2017. In 2020, Eduard a mai obtinut o diploma de materat in Interpretare Muzicala de la University of California, Irvine. Pe langa activitatea artistica din sfera muzicii clasice, Eduard a fost activ inca de la varsta de 14 ani in productie muzicala, compozitie, improvizatie si a explorat multe alte genuri muzicale, printre care: jazz, rock, pop si cam orice alt stil de muzica cu care s-a intersectat de-a lungul anilor.

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să viziteze expoziţia în perioada 23 iulie – 25 august, conform programului menționat, la adresa Str. Plopilor 12 Targu Mures. Evenimentul se va desfășura în condiții de deplină siguranță pentru public în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Biletul de sustinere a artistilor si a evenimentului este de 15 Lei/zi sau 30 Lei pe toate cele 3 zile.

Vă așteptăm cu drag.

Tot prin această cale ținem sa le multumim sponsorilor si partenerilor care ne-au fost alături de la începutul proiectului:  Reea.net, Adonis Travel, Maren.ro, Balanganel.ro, BBimage.ro si amenajarimures.ro

Sponsor media: Kiss FM si Out In Mures
5/5 - (3 votes)

Leave a comment