Festivalurile pe care nu ai voie să le ratezi vara asta

Vara e sezonul vacanței și a concediilor, astfel că festivalurile reprezintă evadarea ideală din mediul cotidian. Tărâmul în care muzica și dansul se iau de mână cu prietenii și libertatea, încingând o horă a veseliei preț de câteva zile. Ce mai, festivalurile din timpul verii sunt o bucurie pentru suflet, prilejul perfect de a ne distra și încărca bateriile.

Din fericire pentru noi, vara abundă cu festivaluri care mai de care mai atractive pentru noi, începând cu Electric Castle, Sunwaves, Waha, 3 Smoked Olives, Untold sau Solar Seeds.

Vi le vom prezenta aici, succint, pe cele care ne sunt cele mai apropiate de inimă și începem cu Electric Castle. Cel mai important festival organizat în fiecare an în țara noastră va avea loc în perioada 17-21 iulie, pe domeniul Castelului Banffy din judeţul Cluj.

Publicul Electric Castle are şansa să-l întâlnească pe Fred Durst, una dintre cele mai emblematice figuri rock ale momentului, odată cu confirmarea prezenţei Limp Bizkit la viitoarea ediţie Electric Castle. Cele trei nominalizări la premiile Grammy şi cele peste 40 milioane de albume vândute sunt realizările remarcabile ale trupei, însă acestea spun prea puţin despre modul în care Limp Bizkit a influenţat scena muzicală în ultimele două decenii.

Adeptă a stilului Nu Metal, Limp Bizkit a fost printre primele trupe ce a reuşit exemplar să combine două stiluri muzicale complet rupte până atunci, rock şi rap. Zvonurile că trupa lucrează la un album nou sunt tot mai dese, în ultima perioadă, aşa că publicul de la Electric Castle se poate aştepta la surprize mari pe lângă clasicele „Rollin’“, „Break Stuff“ şi „MyGeneration“.

În plus, unii dintre cei mai bine vânduţi artişti israelieni ai tuturor timpurilor, duo-ul Infected Mushroom, aduc în Electric Castle experienţa celor care şi-au petrecut ultimii 20 de ani dezvoltând stilul psytrance pentru noi generaţii de tineri, fără ca asta să le afecteze publicul care îi admiră încă de la începutul anilor ‘90.

Ne vom distra maxim la Electric Castle anul ăsta, dar oare ce ne-au pregătit organizatorii de la Waha în această vară? Cea de-a opta ediție Waha Festival va avea loc în perioada 11-15 iulie 2019 în aceeași locație, Bățanii Mari din Covasna.

Tema acestei ediții este Femininul, sursa vieții pe Pământ și puterea creației. Participanții o vor celebra prin dans, natură și multă voie bună.

Waha Festival 2019 își așteaptă fanii cu cinci scene ce vor prezenta o paletă variată de muzică (electronică, techno, psy, ambrientală). De asemenea, festivalul va beneficia de Agora, o zonă de expoziție ce găzduiește diferite opere artistice. Food Area, Chill in Space și Waha Kids se numără printre beneficiile pe care festivalul le oferă – zone de socializare și de divertisment.

În general, când ne gândim la festivalurile lunii august mintea ne fuge spre Sunwaves și spre Untold, două manifestări ce nu mai necesită vreo prezentare, datorită amplorii. Dar noi, mureșenii, suntem atât de norocoși încât beneficiem de două festivaluri în creștere și pur și simplu fermecătoare: Awake, organizat pe domeniul castelului Gornești între 15 și 18 august, alături de Solar Seeds in Transylvania, eveniment organizat în pădurea de la Silea Nirajului, între 27 august și 1 septembrie.

Lady Leshurr, Dirtyphonics Liive, Moonlight Breakfast și The Mono Jacks sunt numele cele mai interesante anunțate de organizatorii Awake până în momentul de față, însă vom reveni cu destule detalii legate de lineup și organizarea propriuzisă a celor două festivaluri mureșene în lunile următoare.

Un lucru e cert: abia așteptăm să vină vara și să dăm startul distracției la festivalurile organizate în țară. Avem de unde alege!

Rate this post

Leave a comment