Digging for that perfect vinyl sound (II)

Odată prezentate motivele pentru care un vinyl va fi mereu net mai apreciat de către DJ în comparație cu orice alt format, să ne îndreptăm puțin atenția spre discurile care ne-au impresionat în ultima perioadă. Din fericire, am avut de unde alege, producțiile din ultimii ani fiind excepționale pe alocuri.

Și începem cu Music Brought Me Here EP, primul produs discografic lansat de Midas Touch, avându-l în prim plan pe Chrivu. Discul include trei track-uri și un remix semnat de Vlad Arăpașu la Linear Spaces.

Music Brought Me Here reprezintă o călătorie muzicală fascinantă, uneori întunecată, alteori încărcată cu speranță, cu ritmuri lineare întrerupte de secvențe melodice neașteptate.

Disponibil pentru a fi comandat pe deejay.de, la prețul de 9,20€.

 

Sub tutela Avimag au fost lansate deja două discuri, The Only Way Is Up, al lui Vid, fiind primul dintre ele. Vinilul AVi001 conține două piese, The only way is up, respectiv Depths of imagination, inspirația pentru ambele fiind dată de clipele petrecute de artist în spatele pupitrului clubului AVi, din Târgu-Mureș. Discul poate fi comandat de pe deejay.de cu 9,71€.

După succesul EP-ului AVi001, Avimag a continuat seria producțiilor cu noul produs discografic al celor de la Boyband, intitulat Class Act.

Boyband este numele proiectului muzical aparținându-le lui Macarie și Andrei Petru sau, dacă ne permiteți, formula în care cei doi artiști reușesc să transmită mesajul lor comun pe plan muzical.

Andrei Petru este un cunoscut chitarist care a cochetat cu diverse proiecte electronice în trecut, iar colaborarea cu Macarie a dat naștere unei simbioze între două stiluri aparent opuse.

 

”Două cântece diferite, lovindu-se, amestecându-se”, vorba poetului. Cele trei track-uri care alcătuiesc vinyl-ul AVi002 sunt Firematches (A1), Reckless Don și Troubled Hats (B1), fiecare beneficiind de particularități ce le transformă pe fiecare în parte în bangere ce ne vor încânta urechile în perioada următoare fără nicio urmă de îndoială.

Discul poate fi comandat de pe juno.co.uk la prețul de 9,7$.

 

Charlotte de Witte, considerată noua revelație a curentului techno, și-a lansat de curând cel mai nou material, intitulat “Vision” EP. Discul propune același sound Acid Techno marca Charlotte, oferind o experiență unică de ascultare. Charlotte de Witte ar fi marcat anul acesta prima prezență la un festival din România, când urma să fie prezentă în vară la cea de-a 6-a ediție UNTOLD, programată inițial între 30 iulie și 2 august, la Cluj-Napoca.

Cunoaștem povestea, înțelegem contextul, cel mai probabil nu vom avea parte de niciun festival în România în 2020.

Totuși, discul merită ascultat și poate fi comandat și de pe decks.de cu 10,89€.

Julian, pe numele său Iulian Ganovici, managerul Eliptic Records, a lansat de curând albumul Mind Blowing Thoughts EP, care include patru track-uri: Reflection, Outer Limits, Thoughts Bistro și Sativa, ideale pentru un party în care sound-ul românesc e la putere.

Pe platforma discogs.com discul e disponibil cu 11,28$.

Nu putem să nu amintim aici ”Soul Things”, albumul de debut al unuia dintre cei mai talentați DJ/produceri din România, Cosmjn.

 

Discul conține nu mai puțin de 11 piese de minimal, house și techno, îmbinate cu măiestrie de artistul care mai are la activ câteva EP-uri cu care a impresionat audiențele.

Equilibrium, Who Am I, Miami Peanuts, Jessey Shakes Is Deep, Source Dos, Tomorrow Crush, Fleurs Pour Elle, Sensy Flux, Swampy Dub, Phrase Things și Heavenly Soul au fost scoase exclusiv pe vinyl și pot fi oricând comandate de pe platforma playedby.club la prețul de 38€.

Un alt disc care ne-a impresionat, deși nu mai e tocmai de dată recentă, este Semantics EP, aparținându-i maestrului Rhadoo.

Primul produs discografic – al unuia dintre artiștii care au pus bazele sound-ului românesc de techno – după o pauză de patru ani, când a lansat EP-ul Zanzibar, impresionează prin intermediul celor patru track-uri.

Mount Ararat, Gerunziu, Om Neom și Fierbinți, descrise de către cei de la Juno Records ca fiind o colecție de ”afterhours weirdo techno”, pot fi ale tale de pe platforma juno.co.uk pentru 21,35$.

Încheiem cu ”Mandela Move” EP, un alt vinyl apărut anul trecut și care de atunci și-a pus numele serios în cărțile de istorie ale muzicii electronice.

Ricardo Villalobos, deoarece el este autorul acestei bijuterii muzicale alcătuite din patru track-uri (Mandela Move, Fontec Ectroscop și Beetglass n.red.), își menține stilul inconfundabil, pe care de data aceasta îl ridică la rang de artă. Vinyl-ul Mandela Move e disponibil pe discogs.com la 13,44$.

 

Rate this post

Leave a comment