Despre Uzina Foto din Târgu Mureș

Uzina de Materiale Fotosensibile are o suprafaţă de aproximativ 7 hectare, deţine numeroase hale şi o clădire centrală de mari dimensiuni, pentru care se caută parteneri pentru dezvoltarea de afaceri.

Începând din anii ’80, Uzina de Materiale Fotosensibile Azomureş a fost brandul fotografic al României, însă în era digitalizării secţia Foto a Azomureş s-a dovedit nerentabilă şi a fost închisă în anul 2003.

Clădirea este construită împreună cu japonezii de la Fujitsu în 1985 pentru a rezista la un cutremur de 9,4 grade pe scara Richter.

 

Acum la Uzina Foto este o comunitate de artiști vizuali din Târgu Mureș, înființată în anul 2016, care se concentrează pe promovarea artei fotografice și vizuale în comunitatea locală și nu numai. Această comunitate este formată din fotografi, artiști vizuali, designeri și alți profesioniști din domeniul artei.

 

 

Uzina Foto organizează regulat expoziții de artă fotografică și vizuală, ateliere și workshop-uri pentru tineri și adulți, precum și alte evenimente culturale care încurajează interacțiunea și schimbul de idei între artiști și publicul larg.

Comunitatea Uzina Foto a avut un rol important în promovarea artei vizuale în Târgu Mureș și în încurajarea tinerilor artiști să își expună lucrările și să participe la evenimente culturale. În plus, Uzina Foto a contribuit la crearea unui mediu artistic viu și activ în oraș, care atrage un public din ce în ce mai mare și care sprijină dezvoltarea artei vizuale în comunitate.

 

 

Pentru mai multe detalii și informatii ne putetai contacta la nr. de telefon 0741.757.343 sau pe email la hello@uzinafoto.com

Rate this post

Leave a comment