Despre sintetizatorul analogic Korg Volca Kick

Korg Volca Kick – sintetizator analogic, ce generează sunete dinamice și puternice de tobă mare sau bass. Beneficiază de un circuit analogic bazat pe sunetul puternic rezonant al filtrului MS-20, și permite creearea unei game largi de sunete de kick, posibile doar prin intermediul circuitelor analogice. Mai beneficiază de un sequencer în 16 pași, ce are acum și caracteristica Touch FX ce permite să controlați instant un efect, asigurând astfel un potențial live sporit.

Pentru generarea sunetelor, nu se folosește un sine wave tipic, ci sunetul filtrului oscilant al originalului MS-20. Puternicul filtru Rev.1, auto-oscilează atunci când rezonanța este crescută la maximum.

Începeți designul de sunet prin folosirea MS-20 RESONATOR (PITCH/BEND/TIME) pentru a controla sensul pitch-ului care generează "body resonance" a sunetului, apoi utilizați PULSE COLOUR/LEVEL pentru a ajusta componentele clip pentru controla sensul atacului, și apoi AMP ATTACK/DECAY pentru a controla decay-ul sunetului. Astfel, puteți creea tonuri care pot fi utilizate în orice gen muzical sau proiect. Adițional, un drive analogic ce include multiple trepte de distorsiune.

Nivelul distorsiunii poate fi controlat prin utilizarea unui singur potențiometru. Pe lângă faptul că este un kick drum machine, prin utilizarea claviaturii de tip 16-key touch-panel, se pot interpreta linii melodice și dinamice de bass. Datorită gamei largi de pitch, de la frecvențe medii la frecvențe joase, sunt incluse o varietate mare de sunete de la tomuri de tobe și efecte.

Sequencerul în 16 trepte, permite creearea de pattern-uri de tobe, și suportă înregistrări în timp real, ceea ce este ideeal pentru crearea de fraze muzicale de tobă mare. Funcția pattern chain, permite conectarea mai multor patternuri de ritm pentru a fi redate succesiv, oferind astfel posibilitatea de a genera fraze ritmice de 32, 64 sau chiar 256 de trepte. Pe lângă toate acestea, permite stocarea de pattern-uri în 16 trepte în memoria internă, oferă un conector sync pentru interconctare cu alte sinth-uri și groove machine-uri, o intrare MIDI IN permite ca Volca Kick să fie utilizat ca modul de sunet pentru un DAW sau MIDI controller.

Pretul acestui model este de 698 Lei (TVA inclus) si 24 de luni garantie.

Pentru mai multe detalii si specificatii technice "click aici"

 

Rate this post

Leave a comment