Dekmantel 2019, visul olandez al unei săptămâni de vară

Ușor, ușor, sezonul festivalurilor se apropie, iar lineup-urile încep să fie făcute publice de către organizatorii celor mai importante manifestări muzicale din Europa.

Turismul muzical e o practică uzitată de foarte mulți adepți ai muzicii electronice din întreaga lume, drept dovadă festivalurile se bucură întotdeauna de o prezență masivă de turiști din alte țări, care caută să se bucure de muzică într-un spațiu necunoscut sau nou. Mai are rost să amintim de nebunia creată în jurul cazării la Cluj pe timpul fiecărei ediții de până acum a festivalului Untold?

Din fericire, foarte mulți români aleg să fugă din țară preț de câteva zile pentru a experimenta pe propria piele atmosfera inedită a festivalurilor ”de afară”, și spunem din fericire deoarece un pic de diversitate nu strică niciodată și e chiar foarte plăcut să te pierzi într-o mulțime de oameni uniți de pasiunea pentru același gen muzical, mulțime în care ești quasinecunoscut, înconjurat doar de cei dragi ție și de muzica servită de DJ-ul preferat.

Pentru a veni în ajutorul celor ce doresc să se distreze la festivaluri externe, începem o serie de articole dedicate celor mai atractive manifestări muzicale din Europa și nu numai.

Și începem cu Dekmantel, festival ajuns la cea de-a șaptea ediție și care anul acesta va avea loc între 31 iulie și 4 august. Considerat unul dintre cele mai bune festivaluri de muzică electronică din lume, Dekmantel crește de la an la an, propunându-și să cucerească lumea pas cu pas.

Dekmantel 2019 înseamnă o săptămână de muzică electronică de diverse tipuri, șase scene, peste 100 de artiști anunțați deja și… Amsterdam. În mod normal ar fi suficient să enumerăm aceste elemente cheie pentru a cuceri pe orice fan de techno sau house.

Dacă vă plac performance-urile live, aflați că Demdike Stare, Marie Davidson, Vatican Shadow, RAMZi, Deena Abdelwahed, The Exaltics, John T. Gast, Planetary Assault Systems, Terekke, Umwelt, Oceanic, Stellar OM Source, Róisín Murphy, Sunn O, Yves Tumor, Jeff Mills, Juan Atkins’ Cybotron, Suzanne Ciani, Mulatu Astatke, Pharoah Sanders Quartet, Sarah Davachi și Wally Badarou au fost deja anunțați, iar astfel de artiști sunt extrem de rar întâlniți la event-uri organizate în România, chiar dacă se bucură de un following serios în Sud-Estul Europei.

Ben UFO & Blawan, Eris Drew & Octo Octa, Skee Mask & Zenker Brothers semnează b2b-urile deja stabilite în cadrul festivalului, iar ăsta e doar începutul!

Nici la capitolul DJ sets nu stă deloc rău Dekmantel 2019. Shinichi Atobe, Donato Dozzy, Motor City Drum Ensemble, Object Blue, Batu, Bruce, Yu Su, Raphaël Top-Secret, Andrew Weatherall, DJ Fett Burger, Donna Leake, Afrodeutsche, Paquita Gordon, Upsammy și Surgeon sunt artiștii anunțați în această săptămână de către organizatorii festivalului, iar noi nu putem decât să ne declarăm încântați de listă.

Petrecerile vor avea loc în locații diverse, nu doar pe cele șase scene, urmând a fi organizate și party-uri de sine stătătoare, mai intime, să zicem, în diverse cluburi din Amsterdam, indoor și outdoor, daytime și nightime. Nu vor lipsi nici after party-urile oficiale, unde vor fi prezenți artiști-surpriză.

V-am convins? Petrecem o săptămână de vară în Țara Lalelelor? Dacă da, recomandarea noastră e să profitați din timp de faptul că majoritatea informațiilor au fost făcute publice deja și astfel rămâne loc pentru o organizare ca la carte a concediului petrecut la Dekmantel 2019.

Biletele vor putea fi achiziționate de pe diverse site-uri specializate, dar noi vă recomandăm să mergeți direct la sursă, pe site-ul festivalului, aici.

Cum era și normal, veți avea diverse opțiuni sau pachete la dispoziție, astfel că veți putea opta pentru cea mai potrivită, din perspectiva bugetului disponibil și a timpului pe care intenționați să-l petreceți la Amsterdam. Nu a fost dată publicității cu exactitate data la care vor fi puse în vânzare biletele și abonamentele pentru Dekmantel 2019, dar țineți aproape și urmăriți site-ul oficial pentru că în scurt timp acestea vor fi disponibile publicului larg.

 

Rate this post

Leave a comment