BLACK ROCK CITY, NV - SEPT 2: First-time Burner Sonja Lercer of Whistler, B.C., Canada, dances on the LOVE installation at last week's 25th annual Burning Man festival.   (Photo by Keith Carlsen For the Washington Post)
 
 
 
BLACK ROCK CITY, NV - SEPT 2: First-time Burner Sonja Lercer of Whistler, B.C., Canada, dances on the LOVE installation at last week's 25th annual Burning Man festival. (Photo by Keith Carlsen For the Washington Post)

Cum se trăiește experiența de viață numită Burning Man (III)

Bun. Ai decis că dacă tot e fail total 2020-ul, anul viitor va fi anul tău. Și ai stabilit să fii prezent la ediția următoare a Burning Man, nefiind atras de manifestările virtuale cu care organizatorii încearcă să suplinească ediția anulată, din această vară. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să trăiești o experiență completă la Black Rock City.

În primul rând, nu uita că urmează să iei parte la o săptămână petrecută în căldură extremă și în deșert, așadar sfatul nostru, precum și al organizatorilor, este de a străbate cu atenție Ghidul de Supraviețuire.

Burning Man este, repetăm, o experiență de viață care vine de la sine și cu pericole. Românii nu sunt tocmai obișnuiți cu furtuni de nisip, de exemplu, așadar documentarea în prealabil e esențială.

Dacă te duci la Burning Man, du-te cu o rulotă bine echipată. Scapă de grija cortului dus de vânt și a spațiului limitat de depozitare a alimentelor și a apei (e EXTREM de important să ai cam 2-3 litri de apă cu tine pentru fiecare zi pe care o vei petrece acolo, plus încă 1-2 litri pur și simplu pentru a-i hidrata pe cei din jurul tău n.red.).

Ia cu tine cât mai multe alimente neperisabile și gândește-te chiar la dulciuri sau gustări pe care nimeni nu le-ar refuza: brioșe, bomboane, caramele, biscuiți etc.

Te sfătuim să mergi în grup, nu solo. E mai ușor să te descurci alături de alte persoane și să împărțiți tot, inclusiv spațiul, decât să riști să te bazezi pe străini.

Deși aceștia te vor ajuta, alta e distracția alături de prieteni la fel de nebunatici ca și tine, nu crezi? Și te mai sfătuim să îți alegi cu grijă grupul de prieteni, întrucât experiența numită Burning Man e mult mai grea decât pare și nu vrei în niciun caz să riști să ai parte de certuri sau tensiuni survenite ca urmare a diverselor greutăți ce pot apărea pe parcursul manifestării.

Încarcă-te cu răbdare și cu îmbrăcăminte cât mai excentrică. Răbdare ca să parcurgi întreaga suprafață a orașului efemer, răbdare ca să participi la toate manifestările artistice și răbdare să treci peste orele în care căldura toropitoare te va bate în cap.

Noaptea sunt programate petrecerile interesante, așa că va trebui să reziști cumva pe timp de zi în pofida caniculei deșertice. A, ar mai trebui să știi că drumul de la și până la The Playa, cum e cunoscut Black Rock City de către participanții fideli ai Burning Man (cunoscuți ca și Burners n.red.) poate dura o veșnicie, chiar și 12 ore cu autocarul. Răbdare, răbdare, răbdare, cum spuneam!

Restul vine de la sine. Vei trăi câteva zile mai mult decât inedite, încărcate cu o neobișnuită comuniune între oameni din medii diferite și natura sălbatică, artă și cultură.

Iar în noaptea de sâmbătă vei înțelege cu adevărat de ce întreaga manifestare poartă numele pe care îl poartă.

O construcție uriașă din lemn, numită generic The Man, va fi arsă și va lumina astfel împrejurimile. Suntem convinși că ai văzut deja destule poze sau video-uri, multe dintre ele cu megahit-ul time, de la Pachanga Boys, ca fundal.

În încheiere, te invităm să treci în revistă motto-ul Burning Man sau, dacă vrei, cuvintele de căpătâi ale organizatorilor pentru toți cei care urmează să ia parte la minunata creație numită Burning Man:

”Credem că experiența Burning Man poate produce schimbări spirituale pozitive în lume. În acest scop, este la fel de important să comunicăm între noi, cu cetățenii din Black Rock City și cu membrii comunității Burning Man, de oriunde ar apărea aceasta.

Burning Man este extrem de incluziv, iar mesajul său este accesibil oricui.

Caracteristica esențială a valorilor noastre vor fi întotdeauna legate de nemijlocire: experiență înainte de teorie, relații morale înainte de politică, supraviețuire înainte de servicii, roluri înainte de locuri de muncă, sprijin întruchipat înainte de sponsorizare.

În cele din urmă, pentru a realiza aceste scopuri, Burning Man trebuie să funcționeze ca o entitate autosusținută, capabilă să susțină viața celor care se dedică principiilor sale. Din acest spirit izvorăsc acele îndatoriri potrivite fiecăruia pentru binele comun”.

Rate this post

Leave a comment