Cum se trăiește experiența de viață numită Burning Man (II)

Continuăm călătoria în Nevada pentru a învăța detalii privind Burning Man, unul dintre cele mai excentrice evenimente de masă organizate anual pe planeta noastră.

La Burning Man e literă de lege că trebuie să fii tu însuți. Excentric, cât mai excentric, dacă se poate.

Dealtfel există zece reguli pe care absolut toată lumea trebuie să le respecte pentru buna desfășurare a manifestării și pentru ca fiecare participant să se simtă cu adevărat parte din Burning Man.

Cele zece reguli sunt:

1. Includerea radicală – oricine poate face parte din Burning Man, indiferent de stil, clasă, rasă ori sex.
2. Cadorisirea – gifting-ul este noțiunea de bază la Burning Man, trebuie să oferi și să primești pentru ca toată lumea să fie pe același film.
3. Independența și autosusținerea – nu există sponsorizări sau reclame la Burning Man, evenimentul se susține din forțele proprii.
4. Încredere extremă în sine – la Burning Man ești încurajat să te bazezi pe propriile forțe și să te autodescoperi
5. Exprimarea extremă a sinelui – tot ce înseamnă calitate individuală trebuie demonstrat și exprimat de fiecare participant în parte, cu alte cuvinte, fii tu însuți pentru tine, nu pentru alții.
6. Efort comun – întreaga comunitate lucrează împreună pentru binele întregii comunități.
7. Responsabilitatea civică – comunitatea trebuie să dea dovadă de civism și să respecte toate legile exterioare.
8. Fără urme în urma fiecăruia – spațiul de desfășurare a Burning Man trebuie lăsat în urmă mai curat și mai pur decât la început.
9. Participare personală – schimbarea are loc prin participarea profund personală în cadrul manifestărilor organizate pe durata Burning Man.
10. Nemijlocire – depășirea barierelor cu orice preț.

Regulile par destul de greu de respectat la prima vedere, însă odată ajuns în Black Rock City nu ai cum să nu te conformezi. Să nu te miri dacă un tip îmbrăcat în cizme, pantaloni-sultan și o mască de gaze va apărea cu totul random în fața ta și îți va dărui un colier făcut din pietricele adunate în deșert tocmai de el sau o tipă încălțată în bocanci, chiloței și aripi de înger cu o sticlă de whiskey în mână se va opri lângă tine pentru a servi un pahar.

Te vei obișnui rapid și vei deveni la fel de rapid o parte integrantă din întreg peisajul, oferind și primind orice, fără menajamente.

Excentricitatea e cheia la Burning Man, însă trebuie să fii descurcăreț pentru a avea trăi o experiență completă.

Noi, românii, suntem recunoscuți ca fiind descurcăreți, așadar ingredientele sunt practic puse pe tapet.

Haideți să ne îndreptăm acum atenția asupra detaliilor organizatorice. 2020 ar fi marcat cea de-a 30-a ediție a Burning Man, manifestare găzduită de aridul deșert Nevada. Între 30 august și 7 septembrie ar fi fost așteptați în jur de 70.000 de oameni în inima deșertului.

Toți, fără nicio excepție, ar fi avut un Burner Profile completat pe site-ul manifestării, https://profiles.burningman.org/, acceptând termenii și regulamentele în vigoare.

Dacă vei vrea să participi la ediția de anul viitor, cu siguranță va trebui să te înscrii pe liste și să profiți de perioadele în care sunt puse în vânzare biletele, deoarece acestea nu sunt disponibile oricând și oricui.

Te poți înscrie și ca voluntar, respectând astfel unele principii de bază ale Burning Man, beneficiile fiind asigurate de către organizatori odată ce înscrierea ta va fi fost acceptată.

Cele mai ieftine bilete costă 425 de dolari, însă cine are bani de dat poate investi chiar și 14.000 de dolari în pachete ce includ zborul dus-întors cu avion charter, de exemplu. Sky is the limit.

În episodul următor dedicat lui Burning Man vom reveni cu sfaturi utile în vederea participării. Un festival în deșert implică eforturi neașteptate și e bine să le ai în vedere atunci când îți vei stabili detaliile prezenței în Black Rock City.

Rate this post

Leave a comment