Cum ne-ar fi cucerit Sónar Barcelona peste câteva zile

După cum v-am anunțat zilele trecute, ediția din aceast an a festivalului Sónar a fost amânată oficial pentru anul viitor. Acesta va fi destinul aproape sigur al tuturor evenimentelor de acest gen programate pentru acest an.

Chiar dacă anul viitor vor apărea noutăți față de lineup-ul pregătit pentru evenimentul programat inițial din 18 până în 20 iunie inclusiv, organizatorii au promis că vor menține, în mare, același format, cu aceiași invitați.

În aceste condiții, după ce am înțeles impactul cultural, turistic și social pe care Sónar îl are asupra Barcelonei, am considerat că ar fi o idee bună să ne îndreptăm atenția asupra laturii muzicale a festivalului, cea care ne interesează cel mai mult, dealtfel.

Să ne imaginăm că peste aproape trei săptămâni ne-am afla în inima Cataluniei. Cu ce ne atrage Sónar anul acesta?

Păi… din start, Carl Cox, Richie Hawtin, The Chemical Brothers și Laurent Garnier ies în evidență atunci când urmărim lista artiștilor invitați la Sónar by Night, în timp ce Sónar by Day va fi cu siguranță marcat de prezența în spatele pupitrului a unor nume legendare ale muzicii electronice, precum DJ Pyhton, KiNK sau James Murphy (deși Murphy va fi prezent și la event-urile de noapte, dar reprezentând Despacio, proiect în colaborare cu 2ManyDJs n.red.).

Programul complet al festivalului este încărcat cu artiști prezenți în premieră, spectacole exclusive, reveniri anticipate și o reprezentare masivă a talentelor interne. Sónar 2020 ar fi fost un festival ce va reuni eroii contemporani ai clubbing-ului, ai avangardei electronice, precum și talentelor emergente ale genurilor trap și urbane de pe întreg mapamondul. Rămâne totul pentru 2021.

În ceea ce privește party-urile de techno/tech-house și a genurilor conexe, Max Cooper, Koreless și Ryochi Kurokawa, printre alții, ies în evidență.

Dintre premierele Sónarului cu numărul 27 îl amintim pe Seth Troxler cu noul său proiect cosmic Lost Souls Of Saturn. Nu uităm nici de El Niño de Elche care explorează opera lui Val del Omar sau debutul electronic al lui Maria Arnal și Marcel Bagès… nu e totul pierdut, ne vom bucura de asta în 2021!

Alte exclusivități ale festivalului ar fi fost spectacolele de la Battles, Howling sau Giant Swan.

Resident Advisor s-ar fi întors la Sónar în 2020 cu un lineup fantastic pe scena SonarLab, atât vineri, cât și sâmbătă (19-20 iunie), amintind aici revenirea mult așteptată a duo-ului TNGHT, precum și act-uri speciale de la Conducta, Skee Mask sau Nihiloxica, formația de tobă psihedelică din Uganda. Live act-ul Project Pablo și performance-urile de la Timedance Batu, Helena Hauff, Midland și Shanti Celeste sunt, de asemenea, extrem de așteptate de fani.

Scena SonarXS crește și ea și se mută pentru a încuraja talentul emergent de pe scena spaniolă, cu spectacolele lui Morad, Kaydy Cain, Chenta Tsai-Baobae sau Califato ¾, printre multe altele.

Diversitatea sonoră a scenei globale va fi reprezentată de Lechuga Zafiro, Badsista sau Kelman Duran, din America de sud, dar și de africanii Nihiloxica, MC Yallah & Debmaster sau Lous și The Yakuza.

Biletele se vând în mod normal ca pâinea caldă, pass-urile pentru întregul festival putând fi achiziționate cu 185 de Euro, în timp ce pass-urile VIP costă 290 de Euro.

Pass-urile includ acces la toate scenele și implicit la toate act-urile artistice, dar și la o parte din manifestările găzduite de Sónar+D. Biletele pentru o zi, cele mai ieftine, costă 65 de Euro la Sónar by Night, respectiv 58 de Euro la Sónar by Day.

Nu e nici cel mai ieftin, nici cel mai scump festival organizat în afara granițelor țării, însă e clar că dacă vrei să petreci alături de prieteni pe durata întregului weekend, te sfătuim să îți pregătești atent bugetul.

Barcelona nu e tocmai cel mai ieftin oraș european, însă… în iunie, vara? Nu vei regreta nicio secundă petrecută acolo, totul e mult prea frumos!

Haideți să considerăm 2020 ca fiind un an nu neapărat anulat, ci unul în care ne putem concentra pe sănătatea noastră și a celor dragi, cu speranța unor vremuri mai bune la anul. Când, desigur, Sónar va reveni în actualitate.

Avem un an la dispoziție să ne pregătim to do list-ul pentru ediția 2021 a festivalului, așadar vă propunem să ne încărcăm cu energie, entuziasm și curiozitate pentru un Sónar de senzație anul viitor.

Leave a comment