Când inspirația și pasiunea pentru artă se țin strâns de mână

Pablo Picasso era de părere că fiecare copil e un artist și că cea mai mare problemă a artistului e de a rămâne astfel și după ce crește mare.

La Avimag acordăm o atenție importanță artei în general, iar proiectele muzicale sau de street art stau mărturie în acest sens. Ne amintim, desigur, de Art & The City, proiectul care a adus arta grafică stradală pe zidurile fostei Uzine Foto, din cartierul Unirii. De-a lungul timpului am promovat și prezentat publicului larg pelicule cinematografice premiate la diverse festivaluri de film, iar la AVi, cel mai important club din Târgu-Mureș, precum și la Foto, unii dintre cei mai buni DJ/produceri români și-au demonstrat îndemânarea și măsura talentului în fața a sute de fani, hipnotizați de ritmul muzicii.

Sau de spectacolele vizuale pregătite de propriul nostru artist vizual, Japian. Un alt tip de produs artistic promovat intens la evenimentele marca Avimag, primit cu un entuziasm fantastic de publicul larg.

Clubbing-ul implică multă artă. Ascultați, dealtfel, setul transmis live aseară pe canalele Avimag de către rezidentul nostru, Lowkodi, în cazul în care nu erați convinși:

https://www.facebook.com/avimag.net/videos/1863347820430865/?hc_ref=ARQZ9GSq38xmQItZ3uiQg5sAberSmngNfMZEzlr1NDoHI5S9wv_FmGQpLixTTwuyxOU&fref=gs&dti=349520861901831&hc_location=group

Sau EP-ul AVI001, primul produs discografic lansat oficial sub egida Avimag, de către Vid! Vinilul conține două piese, The only way is up, respectiv Depths of imagination și a luat naștere ca urmare a tuturor experiențelor trăite de artistul din Bacău în clubul nostru.

Și pentru că poate părea bizar să afirmăm că e multă artă implicată în clubbing, vă prezentăm un exemplu elocvent de proiect artistic inedit, născut din iubire pentru muzica electronică.

Fotograful Brian David Stevens a imortalizat unele dintre cele mai renumite sisteme audio folosite la festivalul Notting Hill, într-o serie de imagini fabuloase, deși aparent banale.

Stevens a mers la Nothing Hill dimineața, pentru a prinde sistemele înainte ca mulțimile să umple zonele destinate dansului, atât în ​​starea lor naturală, cât și cu prelata lor protectoare, dezvăluind două părți diferite ale acestor structuri totemice.

Fotograful a colaborat cu editura și casa de discuri Tartaruga, din Londra, pentru a crea o serie de printuri în ediție limitată a imaginilor pe care le-a făcut la festival, fiecare fiind un artefact extraordinar care detaliază frumusețea robustă a sistemelor de sunet.

Puteți vizualiza mai multe și citi un interesant interviu cu fotograful, aici.

Devine literă de lege că suntem înconjurați de artă, trebuie doar să știm să o culegem, așa cum a procedat Brian David Stevens. Sistemul Funktion One al clubului nostru transmite perfect muzica DJ-ilor aflați în spatele pupitrului, motiv în plus de mândrie pentru noi și de bucurie pentru cei ce se delectează pe ringul de dans de melodiile ritmate transmise prin boxe. Fiindcă un sistem audio care își face treaba, e o veritabilă operă de artă, iar proiectul lui Brian David Stevens o demonstrează.

Ne pregătim intens pentru Centenarul cu Paul K și Macarie, party-ul de pomină  de sâmbătă spre duminică, o nouă mostră a talentului artistic a unora dintre cei mai buni DJ din Ardeal, Macarie și Paul K!

Prețul unui bilet la Centenarul cu Paul K și Macarie este de 26 de lei. Vă recomandăm să vă grăbiți în a le achiziționa, întrucât numărul lor este limitat în strânsă concordanță cu normele impuse de ISU. 
Biletele la eveniment vor putea fi achiziționate online, de pe livetickets.ro, aiciÎn cazul în care vor mai fi disponibile bilete de acces și în seara de vineri, acestea vor putea fi achiziționate la intrarea în club cu 60 de lei, preț care include și două tokenuri incluse pentru consumația la bar.

Noi putem afirma că suntem suporteri ai artei la Târgu-Mureș și, pentru că ne aflăm în plină creștere, asemeni unor copii, avem motive să privim cu speranță în viitor și, totodată, să fim curioși – continuând ideea lui Pablo Picasso – în ce măsură ne vom dezvolta pe plan artistic pe măsură ce vom crește mari. Stați aproape!

 

Rate this post

Leave a comment