Sursa: ADE Official Facebook page
 
 
 
Sursa: ADE Official Facebook page

ADE 2023 Review

Amsterdam Dance Event a avut loc timp de cinci zile (18-22 octombrie 2023) și a sărbătorit cea de-a 28-a ediție. Evenimentul a adus în Amsterdam 500,000 de oameni și aproape 3,00 de artiști. Petrecerile și conferințele s-au întins în tot orașul și au ocupat 200 de locații.

Peste 1,000 de petreceri au avut loc, dar și prelegeri importante pentru viitorul muzicii electronice: de la festivalele eco și sustenabile, la schimbarea socială, și până la specificul AI în producția muzicală.

Spre un viitor muzical ecologic

Sustenabilitatea și inovația au fost discutate la ADE Green, pentru a prezenta un mod de a introduce festivale neutre din punct de vedere climatic. Clair O’Neill, CEO al organizației nonprofit A Greener Future, a susținut pentru Billboard că sustenabilitatea crescută în industria muzicală poate fi îmbunătățită semnificativ prin planificarea strategică a turneelor. Ea a subliniat astfel că turneele haotice și extinse sunt în mod inerent nesustenabile.

Sursa: ADE official Instagram page @amsterdamdanceevent

Inovație și Intimitate la ADE 2023

ADE 2023 a oferit o mulțime de momente inedite. Printre spațiile neconvenționale unde s-a desfășurat s-au numărat: librării, biserici sau hoteluri. Importanța a căzut și pe esența și dragostea pentru viniluri la evenimente precum cele de la Zwart Goud DJ Café și Heist Recordings X Bordello Aperitivo.

Pop-up Events și Stores ale unor label-uri cunoscute, precum Mixmag. Fanii au putut să interacționeze cu brand-urile într-un cadru mult mai personal decât de obicei. Pentru a recunoaște impactul avut de Mixmag în industrie la 40 de ani de la înființare, s-a organizat o expoziția cu A|X ARMANI EXCHANGE.  Ea prezentat o serie de imagini selectate din arhiva label-ului care au arătat nu doar artiști emblematici, ci și mulțimile și scenele care au format perspective memorabile pentru muzica dance.

Integrarea inteligenței artificiale a fost și ea un pilon important pentru anul acesta. ADE Pro Conference a fost un segment dedicat exclusiv explorării potențialului transformator al acesteia în industria muzicală. Specialiști au discutat despre strategii, perspective și responsabilități într-o industrie care se schimbă cu rapiditate.

Muzica dance și interacțiunile ei culturale

ADE s-a extins dincolo de ritmurile tradiționale, integrând cultura dance cu alte forme de artă și expresie. ADE pus în discuție emergența muzicii Punjabi (indiană) în scena internațională. De asemenea, s-a discutat despre influența turneului “Renaissance” al Beyoncé, asupra muzicii house a artiștilor de culoare, subliniind impactul pe care celebritățile îl pot avea în evidențierea genurilor muzicale.

Safe, not sorry

Echipa ADE susține mereu distracția, dar încurajează în același timp un fel de petrecere sigur. Responsabilizarea și informarea participanților este foarte valoroasă. ADE a transmis mesaje puternice privind consumul responsabil de alcool și substanțe. De asemenea, a subliniat și importanța consimțământului mutual și respectarea limitelor celorlalți pe ringul de dans.

Sursa: ADE Official Instagram page @amsterdamdanceevent

ADE 2023 a impresionat și anul acesta. A fost, ca de obicei, o sărbătoare a muzicii electronice, dar a pus în lumină și subiecte importante. Cu un amestec impresionant de petreceri, evenimente și discuții de substanță, Amsterdam Dance Event își consolidează poziția ca epicentru al inovației în lumea muzicii dance.

Pre-register for ADE 2024 16-20 Octobre here.

Rate this post

Leave a comment