2022: Cei mai listați DJ români

2022 este pe terminate, so here`s the round-up.

  1. Priku

Se pare că anul 2022 l-a avut în frunte pe Priku, un artist care nu are nevoie de introducere. Dj și producer „Atipic”, întocmai cum i se spune și labelului care îi aparține, Priku a venit în 2022 cu noi performanțe unice, dar cu același tip de energie specific, care ne face de fiecare dată atrași de aura lui fară să părăsim ringul de dans. Priku face parte din elita muzicii techno minimale și microhouse și a reprezentat underground-ul românesc în toată lumea anul acesta, din Europa (România, Franța, Spania, Germania, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Elveția, Albania), până în America de Sud (Columbia, Ecuador, Chile), Africa (Maroc) sau Statele Unite ale Americii (New York, Boston).

  1.  Arapu a început să scoată muzică începând cu anul 2011 și este unul dintre românașii care au avut o puternică evoluție pe scena națională și internațională. Pasiunea lui pentru muzică se reflectă în sunetele captivante care fac mulțimile să continue să danseze pe bpm-uri antrenante. Cu un număr mare de apariții în Europa (Marea Britanie, Italia, România, Elveția, Germania, Croatia, Belgia, Spania, Olanda, Ungaria, Franța), dar și pe alte continente cum ar fi America de Nord (Statele Unite ale Americii- Miami, New York, Detroit), America de Sud (Mexic) sau Asia (Israel și Turcia), anul 2022 a fost pentru Arapu unul plin de gig-uri memorabile.
Nozoo Pres: Praslesh and Giammarco Orsini at Goa Club, Rome

Photo: Prâslesh

  1. Raresh  este unul dintre cei mai cunoscuți dj români în străinătate, alături de consorții săi din trioul [A:rpia:r] (Petre Inspirescu și Radhoo). De obicei, cu mai puține gig-uri la noi în țară, dar de fiecare dată cu un vibe aparte, care arată cât de mult iubește fiecare minut din ceea ce face. Anul acesta Raresh a reprezentat ro-mininalul și tech-house-ul peste tot în lume, atât la festivale cât și în cele mai bune cluburi de techno. Nu mai are rost să menționam fiecare țară prin care a trecut pentru că sunt prea multe ca să le enumerăm. E mai ușor să spunem continentele: Asia, America de Sud, Statele Unite ale Americii, Africa, și prin toate colțurile Europei, din România până în Spania. Ca să încheie 2022 în mare stil, de revelion, Raresh back to back cu Priku vor veni la PICNIC FONIC & UNUM, în Brașov.
  1. Prâslea, prieten apropiat și colaborator al labelul-ului [A:rpia:r] și de asemenea parte din duoul Prâslesh, alături de prietenul lui apropiat Rreash, Prăslea știe ce are nevoie publicul și dă tot timpul ce are mai bun, după cum sugerează și numele lui de inspirație folclorică. Printre listing-urile de anul astă se numără Spania, Marea Britanie, Olanda, Italia, România, Belgia, Franța, Albania, Turcia, Croația, Cipru, Mexic, Miami, New York și Chicago. Prăslea va menține ritmul de anul nou la PICNICFONIC & UNUM, back to back cu Cezar.

Photo: SIT @Laboratorul de Techno 2017

  1.  SIT este Duo-ul format din Vlad Caia și Cristi Cons este printre cei mai reprezentativi pe care ro-minimal îi are pe lângă [A:rpia:r]. Dorința lor de a crea și produce muzică împreună prin experimentare s-a materializat în anul 2009, iar de atunci scopul lor a fost unul clar: să scoată muzică de cea mai bună calitate. Live, cei doi au o chimie evidentă și foarte dinamică, care le permite să arate nivelul de performanță auditivă la care au ajuns.  Anul acesta a fost unul plin pentru SIT (aka Sideways Invisibility Theory), împreuna au încântat mulțimile din Tunisia, Marea Britanie, Franța, Tanzania, România, Belgia, Spania, Germania, New York și Miami. Amândoi vor fi de revelion în România, la Brașov, pentru evenimentul PICNIC FONIC & UNUM.

Photo: Nu Zău B2B @Sunrise Hub

  1.  Nu Zău (Ștefan-Gabriel Zamfir) este un minimalist cheie al scenei de techno, parte din agenția Sunrise. Împreună cu colegul său de platane, SEPP, au înființat labelul UVAR în 2013. Succesul său vine din dorința de a face muzica să sune pur, dar în același timp dark. Imersiunile pe care Nu Zău le face în muzica old school și funk uneori, au câștigat susținerea publicului și colaborări cu nume mari din industrie, cum ar fi Raresh, Rhadoo, Ricardo Villalobos, Petre Inspirescu sau Fumiya Tanaka. Brazilia, România, Los Angeles, Italia, Franța, Marea Britanie, Spania, Islanda, Ungaria, Serbia au fost locurile în care Nu Zău a performat anul acesta.
  1. SEPP aka Teo Bajdechi a avut un parcurs de admirat în techno-ul românesc. Având experiența necesară în domeniu nu s-a oprit la mixat și a trecut și la produs, dând ființă propriului său label Catren în 2015. Cei care îl ascultă sunt purtați prin diferite stări datorită viziunii lui pur organice și sunetelor autohtone de inspirație românească. Anul acesta Sepp a cutreierat ținuturile României (la Sunwaves 29, Holiday Mood DELIRIUM sau Inspire Fest), Italiei, Spaniei, Franței, Marii Britanii, Australiei, Germaniei, Columbiei, și Americii (Miami și New York). SEPP se va alătura și el celorlalți pentru evenimentul din Brașov de la sfârșitul anului.

Photo: Cezar aka Cezere

  1. Cezar este o figură super îndrăgită și apreciată în underground, Cezar (Cezere) este unul dintre titanii minimalului. DJ și producer cu rădăcini [A:rpia:r], cu un bagaj impresionant de experiență și multe release-uri în palmares, nu e de mirare că programul lui a fost și anul acesta foarte încărcat. Gig-urile internaționale l-au adus în peste 5 țări europene, printre care Marea Britanie, Armenia, Germania, Albania, Spania. Pe plan național l-am întâlnit în Guesthouse, la Holiday Mood x Picnic Fonic sau Sunwaves 29, cel mai apropiat eveniment la care va participa va fi Holiday Mood WINTER EDITION. De anul nou îl întâlnim și pe el la PICNIC FONIC & UNUM la Brașov.

Photo: Mihai Pol

  1. Mihai  Pol venind din Brașov, sunete lui sunt inspirate natura care îi înconjoară orașul natal. Rețeta lui este clară, dar în același tip stocată vag deoarece este în continuă evoluție. Anul acesta Mihai Pol a călătorit spre petreceri și festivale în Los Angeles, Seattle, Miami, Chicago, Marea Britanie, Israel, Estonia, Spania, Columbia și Franța. Recent a ajuns și în Taipei pentru  aniversarea clubului Studio 9. În Romania a fost nelipsit de la Grădina Monteoru, de la Holiday Mood DELIRIUM sau de la Dor de Munte. Mihai Pol își va încheia gigurile de anul acesta acasă, la PICNICFONIC & UNUM.

Photo: Sublee @SW25

  1. Sublee, fondatorul Destiny Records este cunoscut ca unul dintre cei mai carismatici și cu experiență DJ din scena techno. Toată muzica lui este orchestrată în jurul creării unei povești și a unui vibe pozitiv pentru cei care îl ascultă. Cu ritmuri break-minimale, Sublee și-a început anul 2022 în București în club Grădina Monteoru și a continuat cu multe petreceri în capitală, sau la festivalele Holiday Mood, Fall in Love sau Sunwaves 29. Afară l-am întâlnit în Italia, Franța, Germania (la Hoppetosse și Club der Visionaere).
Rate this post

Leave a comment