Rhadoo își ia în serios rolul de profesor de Semantics. Noul EP e disponibil acum!

Mult așteptatul album al lui Rhadoo, Semantics, a fost lansat oficial la finele anului trecut, însă track-urile au devenit disponibile publicului larg de curând.

Primul produs discografic al unuia dintre artiștii care au pus bazele sound-ului românesc de techno după o pauză de patru ani, când a fost lansat EP-ul Zanzibar, impresionează prin intermediul celor patru track-uri – Mount Ararat, Gerunziu, Om Neom și Fierbinți, descrise de cpătre cei de la Juno Records ca fiind o colecție de ”afterhours weirdo techno” (ne-a plăcut mult cum sună asta n.red.).

Mount Ararat deschide balul numit Semantics, iar titlul a fost ales inspirat. Muntele Ararat se spune că ar ascunde într-un loc ascuns ochilor curioși ai oamenilor tocmai Arca lui Noe. Rhadoo se folosește de combinații inedite de sunete și efecte ascunse pentru a ne pune în mișcare fără să facă gălăgie.

Stilul lui Rhadoo e inconfundabil pe tot parcursul albumului, practic fiecare piesă a sa e o călătorie impregnată în sunete și combinații melodice ieșite din comun. Gerunziu e considerată o capodoperă experimentală, iar groove-ul psihedelic și intens deopotrivă i-a impresionat pe cei de la Juno Records.

Fierbinți aduce aminte de hiturile house din trecut, având apropo-uri de mini-funk. Totuși, cei de la Resident Advisor consideră că track-ul este puțin cam prea lung și poate deveni plictisitor dacă e ascultat de sine stătător. Rămâne să vă convingeți singuri dacă într-adevăr așa stau lucrurile.

Om Neom e considerată piesa cea mai reprezentativă pentru stilul muzical cu care ne-a obișnuit artistul de-a lungul îndelungatei sale cariere muzicale. Hipnotic, dur și extrem de întunecat, ritmul piesei și întregul mod în care e clădită cap-coadă ne face să îi recunoaștem creatorul fără prea mari probleme.

Discul poate fi comandat de pe majoritatea platformelor online dedicate produselor discografice/vynilurilor și în general release-urilor de muzică electronică underground, amintind aici, între altele, Phonica Records. Evident, opțiuni sunt destule, cert e că albumul nu are voie să lipsească din colecțiile fanilor lui Rhadoo.

Despre Rhadoo am putea scrie romane întregi, povestea lui fiind una spectaculoasă și, de o importanță uriașă pentru noi toți și pentru muzica electronică underground. Acesta a cochetat cu muzica electronică încă din 1990. Nu ne miră, deci, că producțiile sale sunt considerate instant classics imediat după lansare.

Semantics este doar un exemplu dintr-o serie impresionantă care confirmă cele spuse mai sus.

 

 

Rate this post

Leave a comment