G76: ”am cântat la petreceri grave rău afară, dar tot în țară e băiețeala!”

Florin e un tip special, un artist care pune un accent puternic pe tot ce ține de producție, are un stil care îl separă de marea masă de DJ, deși e fidel sound-ului românesc și va fi în centrul atenției vineri, la AVi.

După ce a participat la maratonul de techno ce a avut loc anul trecut cu ocazia aniversării a 12 ani de AVi, G76 revine la Târgu-Mureș și asta pentru că, alături de Erik, vrea să ne atragă în hora ludică a unei nopți electronice de pomină în cel mai cunoscut club din orașul nostru.

Am ajuns să-l cunoaștem mai bine după o scurtă discuție și ne bucurăm să-l avem alături în acest sfârșit de săptămână 🙂

Avimag: Mai întâi de toate, cine este G76? Povesteşte-ne puţin despre începuturile tale în muzică.

G76: G76 vine din Brăila, mutat în București din 2008, călătorește și mănâncă mult. Am început cu rock-ul, și tot cu rock-ul sunt și acum, săptămâna asta am pe repeat tot albumul Vulvodynia – Psychosadistic Design.

Referitor la muzica electronică, undeva prin 2006(clasa IX).

Avimag: Care e povestea numelui tău? Multă lume ne-a cerut să aflăm!

G76: G e secret, 7 și 6 reprezintă inițialele numelui meu, GF.

Avimag: Când ai simțit pentru prima dată că trebuie să fii DJ și când ai simțit pentru prima dată cu adevărat că… ești DJ?

G76: În 2008, dar nu am focusat niciodată pe asta cu toate că îmi place să se lase cu party. Pe producție îi dau tare în schimb.

Avimag: Ai participat la o sumedenie de eventuri, poţi nominaliza câteva care ţi-au rămas realmente în suflet?

G76: After în Londra cu 4 dj într-un pupitru de un metru pătrat, eu cu Tulbure, Miss I și Caia.

Avimag: Cu siguranţă sunt unii artişti care te-au influenţat sau pe care îi placi în mod deosebit. Ni-i poţi enumera pe cei mai importanţi dintre ei?

G76: Dj Slip, Mark Ambrose, Olaf Kool, Paul Mac, Terry Lee Brown Jr, STL’s loops etc etc.

Avimag: Care sunt artiștii cu care ți-ai dori să faci un B2B și încă nu ai avut ocazia?

G76: Cu Fumiya Tanaka.

Avimag: Cum ai descrie, pe scurt, scena electronică din România? Ce asemănări ai găsit între *noi* şi *ei*, odată cu gigurile tale din afara ţării?

G76: În urmă cu aprox 2 ani, când am scos Desert Bucharest Vol.1 (http://desertbucharest.com) am dat un interviu pentru feeder.ro în care am răspuns la o întrebare similară.

Lucrurile s-au mai schimbat între timp si consider ca e tare ce se întamplă acum, lumea iese la club, se ascultă, se cumpară, din păcate încă se promovează și se cântă la club muzica obosită. Sunt party-uri unde singura diferență dintre rezident si main o face bpm-ul.

Nu e puțin nasol că din 10 dj care să facă warm-up, pe oricare l-ai alege va cânta la fel ca ceilalți 9? Eu sunt și puțin ironic și îmi place să fac haz de necaz dar cam așa stau lucrurile. Propun un blind listening cu un playlist de newcomers și atunci poate o să aibe sens ce spun. Să revin la întrebare, am cântat la petreceri grave rău afară, dar tot în țară e băiețeala.

Avimag: Care consideri că sunt condițiile principale pentru ca un party să fie reușit, din perspectiva ta, desigur, adică din spatele pupitrului?

G76: 3 playere, un pick-up și să nu se insiste la b2b în mijlocul setului.

Avimag: Visezi să pui muzică la un festival anume? Care ar fi acela? 

G76: Nu m-am gândit niciodată la asta. Cert e că anul ăsta sunt invitat la Electric Castle, deci nu am să plătesc intrarea.

Avimag: Ai vreo piesă care consideri că reflectă stilul tău în momentul de față? O poți nominaliza?

G76: Sigur!

Avimag: Eşti un producător apreciat atât de fani, cât şi de către alţi DJ, piesele tale putând fi auzite în seturile unor artişti de renume mondial. Ce ne pregăteşti în 2017 pe acest plan?

G76: Un nou EP la NERVMUSIC, un VA cu Hamid și Denis Kaznacheev, un EP cu fratele Zefzeed sub aliasul Locked&Loaded la labelul casei, ABATOR rec și o colaborare surpriză ce va apărea acum în mai cu un nume frumos din industrie.

Avimag: Ce le-ai pregătit fanilor tăi care vor fi prezenți la AVi?

G76: Sunt motociclist și am probleme cu spatele, nu îmi face bine să car o geantă mai mare de 50 de plăci, dar am o sacoșă de hdd-uri.

Avimag: Îți mulțumim pentru timpul acordat și ne vedem în weekend!

Numărul fanilor ce se pot delecta cu muzica lui Erik și a lui G76 este limitat la 80, în concordanță cu normele I.S.U., astfel că recomandarea noastră e să vă procurați din timp brățările.

Pentru a intra în posesia brațărilor de #acces la evenimentul de vineri trebuie să luați legătura cu reprezentanții PR ai clubului #AVi –>> Mara Nemeș, Andreea Achim (J’ai Bistrot), Scurtu Daniel sau să trimiteți un email la PR@avimag.net în acest sens.

►Clubul AVi este cu circuit închis, dedicat strict celor ce iubesc ARTA, știu să aprecieze și totodată dețin cunoștinte despre CULTURA muzicală TECHNO.

►Participarea la eventurile marca AVi echivalează cu acceptarea Regulamentului de Ordine Interioară (R.O.I).

Leave a comment